Skip to main content

A prágai világversenyen a Budapest Evezős Egyesület versenyzője pénteki 2000 méteren nyert ezüstérme után szombaton 500 méteren mindenkit maga mögé utasított a női serdülő mezőnyben! A megmérettetés egyszerre világbajnokság és Európa-bajnokság, így Lujzi mindkét címet bezsebelte.

Kovács Lujza pénteken 2000 méteren finoman szólva is remekül helytállt a meglehetősen sűrű, és erős mezőnyben, ám, ahogy edzője Mucsi György kérdésünkre elmondta “kicsit túlizgulta a futamot”. Ezzel együtt is csak osztrák vetélytársa tudta megelőzni.

A női serdülők szombati sprint futamában 500 méteren már sokkal jobban bírta a nyomást a BEE evezőse, és ellentmondást nem tűrően győzött 1:35.7-es idővel, közel egy másodpercet verve a finn Anna Haikarára, és majdnem kettőt a szombaton 2000 méteren is legyőzött angol Maria Giulia Costagiolára.

A büszke edző Mucsi György a helyszínről elmondta, hogy “nagy az öröm”. 2022 szeptembere óta edzi Lujzát, aki körülbelül hét évvel ezelőtt kezdett evezni. Célja, hogy vízen is egyre jobb eredményeket érjen el, és stabil válogatott legyen, tavaly a szegedi Olimpiai Reménységek Versenyén kétpárevezősben indult. “Nagyon tudatos versenyző, összeszedetten képes versenyezni, és élesben az edzésekhez képest mindig rá tud tenni egy lapáttal” – hangsúlyozta Mucsi György.

Szívből gratulálunk!

Fotók: 1.2.: Mucsi György, 3.: Detlev Seyb/World Rowing