Skip to main content

Szakági bemutató:

Az egyetemi evezés több évszázados hagyománnyal rendelkezik az angolszász kultúrában. Az elit egyetemeken a mai napig az egyetemi élet elengedhetetlen eleme – gondoljunk csak az Oxford-Cambridge regattára. Hazánkban a második világháború óta először kap kiemelt figyelmet az egyetemi evezős sport, ennek köszönhetően sok egyetem hallgatói számára újra elérhető az evezés testnevelés óra keretein belül. Ez egy különleges belépési pont a fiatal felnőtt korosztálynak az evezős sportba, ahol a rendszeres sportolás és közösségépítés kettős előnyét élvezhetik, továbbá hazai és nemzetközi versenyeken képviselhetik egyetemüket és hazájukat.

Miért érdemes kipróbálni:

A természetben mozogni, a víz közelsége lelki kikapcsolódást jelent a legnehezebb vizsgaidőszakban is. Mindemellett nagyszerű testedzési, és közösségépítési lehetőséget teremt, a hajóban új, életreszóló barátságok születnek, a régiek pedig elmélyülnek. Nem véletlenül tekint vissza az egyetemi evezés több évszázados hagyományokra.

Versenyek:

  • MEFOB fesztivál: 17 sportág között az evezést és az evezős ergométerezést is magában foglaló kétnapos egyetemi multisport rendezvény.
  • Egyetemi Világjátékok
  • Európai Egyetemi Játékok
  • Egyetemi Világbajnokság
  • Európai Egyetemek Bajnoksága