Skip to main content

Szakági bemutató:

Az evezés semmihez sem fogható élményét nehéz visszaadni a szárazföldön, de a test mozgásának dinamikáját, és a kifejtett erő nagyságával növekvő az ellenállást jól szimulálja az evezős ergométer, amely sportolóink kiegészítő eszköze.

Ez az egyre népszerűbb mozgásforma az egész testet átmozgatja. Kortalan mozgásforma, hiszen kíméli az izületeket, és tetszőleges intenzitással végezhető és biztonságos. Előképzettség nélkül is bárki elsajátíthatja, nem véletlenül elengedhetetlen tartozéka a jól felszerelt edzőtermeknek, fitness-központoknak. Ez a valamennyi testrészt, az egész izomzatot megmozgató sporteszköz beépült a sportolni szerető emberek mindennapjaiba. Javítja a szív-, és légzőrendszer működését, emellett remek stresszoldó és fejleszti a törzset stabilizáló izmokat is.

A Magyar Evezős Szövetség évről-évre megrendezi az Evezős Ergométeres Országos Bajnokságot, amelyen az evezést versenyszerűen űzők mellett az egyetemi, és az amatőr versenyzők is elindulnak. Népszerűek, és az utóbbi idők járványa miatt egyre nagyobb körben elterjedtek az online versenyek, amelyek során a versenyzők egy időben, ám eltérő helyen: otthonukban, vagy klubjukban teljesítik a kiírt versenytávot, eközben egy kijelzőről értesülnek a verseny aktuális állásáról.

Miért érdemes kipróbálni:

Minden izmot átmozgató mozgásforma, intenzitástól függően fejleszti a keringést, és az izomzatot, miközben sok kalóriát éget el a szervezet.

Versenyek:

  • Ergométeres Országos Bajnokság