Skip to main content

A február 23-24 között zajló prágai seregszemlén 2000 méteren para evezőseink vitték a prímet: Tóth Balázs (MTK Budapest) a férfi PR3 ID kategóriában győzedelmeskedett, honfitársa Vincze Dávid előtt (Győri Atlétikai Club). Nagy Ráhel (MTK Budapest) ezüstérmet, Pető Zsolt (Győri Atlétikai Club) és Kálmán Inez (Mosonmagyaróvári Vízisport Egyesület) bronzérmet. Az épeknél a női serdülő mezőnyben Kovács Lujza a Budapest Evezős Egyesület versenyzője a dobogó második fokára állhatott fel. Kup Barnabás (Csepel Evezős Klub) is nagyot ment a serdülő mezőnyben Eb ötödik, világbajnoki hatodik helyet szerzett.

A cseh fővárosban, az O2 rendezvénycsarnok ad otthont a versenynek, amely világ- és Európa-bajnokság is egyben. Evezőseink klubjaik színeiben indulva vettek részt a megmérettetésen.

Kovács Lujza “száguldása”

A női serdülő mezőnyben a többi között Kovács Lujzának is szurkolhattunk. A Budapest Evezős Egyesület üdvöskéje a múlt heti hazai Ergo OB-n az ifik között második hellyel (7:11.10) melegített a prágai versenyre. Mucsi György tanítványa 2000 méteren végig az élmezőnyben haladt, és az utolsó ötszázon egy helyet javítva, megelőzve az angol Maria Giulia Costagiolát a második helyen ért célba, 7:18.5-ös idővel parádés vb, és Eb ezüstérmet szerzett!

Szívből gratulálunk!

Sovány Blanka (Győri Atlétikai Club, edző: Biró-Lakó Szandra) is remekül ment, végig megőrizte ötödik helyét a futamban 7:26.7-es idővel ért célba. Tumpek Flóra (GYAC, edző: Biró-Lakó Szandra) összesítésben a 22., Szögi Kata (Csepel Evezős Klub, edző: Pergel László) a 37., Kovács Adél a 44. helyen végzett.

Éremeső para evezőseink jóvoltából!

Tóth Balázs (MTK Budapest, edző: Simon Tamás) rendkívül magabiztosan nyerte a férfi PR3 ID kategóriát 7:19.2-es idővel, de a dobogó második fokát is magyar para sportoló hódította meg Vincze Dávid (Győri Atlétikai Club, edző: Nagy Gábor) személyében, aki 7:30.8-as idővel szintén óriási előnnyel nyert érmet.

Szívből gratulálunk!

A női PR2 kategóriában a nemzetközi szinten is rendkívül rutinos, és eredményes Nagy Ráhel (MTK Budapest, edző: Székely Balázs) a lengyel Jolanta Majka mögött, és a máltai Daniel Cachia előtt ért célba 11:39.9-es idővel, fantasztikus ezüstéremmel gazdagítva medál kollekcióját.

Szívből gratulálunk!

A férfi PR1 kategóriában Pető Zsolt (Győri Atlétikai Club, edző: Nagy Gábor) a dobogó harmadik fokát szerezte meg, miután 8:23.6-os idejével angol, és holland vetélytársa mögött ért célba. Kovács Zsolt (MTK Budapest, edző: Székely Balázs) összesítésben a nyolcadik helyen zárt.

Szívből gratulálunk!

A női PR3 ID kategóriában Kálmán Inez (Mosonmagyaróvári Vízisport Egyesület, edző: Nagyné Valkai Éva) óriásit csatázott az előtte végző cseh Alena Novákovával. Inez, 9:19.6-os idejével végül bronzérmet szerzett.

Szívből gratulálunk!

A férfi PR3 kategóriában Szabó Csaba (MTK, edző: Székely Balázs) összesítésben a 17. helyen végzett.

A fiatal és örökfiatal magyarok is kitettek magukért Prágában!

Darvas Zsolt (MTK Budapest, edző: Székely Balázs) a Masters 50-54 korosztályban három európai vetélytársa mögött a negyedik helyen ért célba, 6:42.1-es idejével nem sokkal maradt el a dobogó harmadik fokától. A Masters 70-74 korcsoportban Kontor József (Arrabona Evezős Klub, edző: Halmainé Mészáros Éva) a hetedik lett.

A férfi serdülőknél Kup Barnabás (Csepel Evezős Klub, edző: Pergel László) bebizonyította, hogy nemzetközi mezőnyben is versenyképes, mindössze négy tized választotta el az ötödik helytől Prágában. Az egy héttel ezelőtti hazai országos csúcsdöntése után (6:16.70) már Prágában húzott és 6:18.7-tel ért célba, ami Európa-bajnoki ötödik, és világbajnoki hatodik helyet ért! A verseny sajátossága volt, hogy nem csak jelenléti versenyzésre volt lehetőség, korlátozott számban online helyekért lehetett selejtezni, Barnabás mezőnyében az első három “otthonról” húzta le a távot.

Csutorás Balázs (CSEK, edző: Pergel László) Eb 7., vb 9. helyezést ért el 6:28.3-mal. További abszolút helyezések: 26. Makai Samu (GYAC, edző: Nagy Gábor), 29. Kaluber Zénó (CSEK, edző: Pergel László), 63. Fazekas Mátyás (GYAC, edző: Nagy Gábor).

Torma Gábor (Arrabona Evezős Klub, edző: Nagy Péter) a férfi Masters 65-69 korcsoportban összesítésben a 14. helyet szerezte meg.

A 17-18 éves férfiaknál összesítésben Szigeti Ferenc (CSEK, edző: Pergel László) a 26., Mózes Márk (CSEK, edző: Pergel László) a 41. lett. A nőknél Szögi Dóra (CSEK, edző: Pergel László) a 24. helyen zárt.

Mindenkinek gratulálunk, és további sikert kívánunk! Hajrá magyarok!