Skip to main content

A Rotterdamban megrendezett megmérettetésen női könnyűsúlyú kétpárunk és férfi kormányos nélküli kettesünk bronzérmet nyert.

Fotó: MESZ

Csepel Zsófia (Vác Városi Evezős Club, Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem) és Fehérvári Eszter (Győri Atlétikai Club, Széchenyi István Egyetem) könnyűsúlyú kétpárevezősben a csütörtöki előfutamban magabiztosan a második helyről az olaszok mögött harcolta ki a finálés részvételt, a kilenc nevező közül a harmadik legjobb időt húzták. Egységünk a szombati döntőben féltvánál a második helyen evezett, végül a lengyel, és az olasz dubló mögött a harmadik helyen ért célba, így parádés bronzérmet szerzett!

Fotó: GYAC

A Dr. Alföldi Zoltán irányításával készülő Csepel Zsófia és Fehérvári Eszter idén ült ismét össze, előbb áprilisban a szegedi Európa-bajnokságon nagyon erős mezőnyben szereztek újabb tapasztalatokat, most hétvégén pedig Rotterdamban szereztek értékes sikert.

A Szentpáli testvérek, Gergő és Balázs kormányos nélküli kettesben nem csak megnyerték csütörtökön az előfutamukat, hanem az egész mezőny legjobb idejét húzták! Ilyen előzmények után joggal vártuk őket is dobogóra.

A srácok a fináléban 500 méternél a második helyen húztak, féltávnál pedig jelentősen átrendeződött az állás, ugyanis elindultak az olaszok, akikkel a mieink óriásit csatáztak a második helyért.

A finisben a “Fradi-tesóké” volt az előkelőbb helyezés, ám a végén egy másodperccel a taljánok bejöttek a mieink előtt. Gergő és Balázs, azaz Danó Károly tanítványai gyönyörűen csillogó bronzéremmel zártak Rotterdamban.

Fotó: MESZ

Női egypárevezősben Zsiros Janka (Külker Evezős Klub Óbuda, Károli Gáspár Református Egyetem) remekül kezdett, hisz a csütörtöki előfutamban a mezőny legjobb idejével jutott az első helyen tovább. Janka, aki nem mellesleg a MESZ Ezüstnégyes Tehetség Programjának tagja az elődöntőt is magabiztosan nyerte meg, így bizakodva várhatta a szombati finálét, amelyben az ötödik helyen ért célba.

Férfi egypárban Ujhelyi Mihály (MTK Budapest, Budapesti Gazdasági Egyetem) az előfutamban a harmadik lett csütörtökön, a pénteki reményfutamot viszont holtversenyben nyerte norvég vetélytársával. Nem sokkal később a legjobb tizenkettő között kellett húznia Misinek. A két napon belül teljesített harmadik pályája már kevésbé sikerült jól a hatodik lett az elődöntőben. A B döntőben szombaton ugyancsak a hatodik lett, így összesítésben a 12. helyen zárta a versenyt.

Mix négypárevezősben Csepel Zsófia, Fehérvári Eszter, Szentpáli Gergő, és Szentpáli Balázs a csütörtöki pályaosztó futamban a negyedik helyezést harcolta ki, majd a német egység kizárása után a harmadik helyre lépett előre. A döntős szereplést programváltozás miatt lemondta az egység, amelynek két-két tagja “saját” számában nyert érmet Rotterdamban.

A magyar csapat eredményei

Férfi kormányos nélküli kettes (9 induló) – A döntő

 1. Csehország 6:32.30
 2. Olaszország 6:39.57
 3. MAGYARORSZÁG (Szenpáli Gergő, Szentpáli Balázs, Ferencvárosi Evezős Club, ELTE, edző: Danó Károly)
 4. Lengyelország 6:42.84
 5. Hollandia 7:02.56

Női könnyűsúlyú kétpárevezős (9 induló) – A döntő

 1. Lengyelország 7:04.00
 2. Olaszország 7:10.65
 3. MAGYARORSZÁG (Csepel Zsófia, Fehérvári Eszter, Vác Városi Evezős Club, BME, Győri Atlétikai Club, SZIE, edző: Dr. Alföldi Zoltán) 7:14.97
 4. Dél-Afrika 7:20.03
 5. Kanada 7:23.01
 6. Hollandia 7:38.11

Női egypárevezős (20 induló)

5. Zsiros Janka (Külker Evezős Klub Óbuda, Károli Gáspár Református Egyetem, edző: Lőrincz Attila)

Férfi egypárevezős (20 induló)

…12. Ujhelyi Mihály (MTK Budapest, Budapesti Gazdasági Egyetem, edző: Simon Tamás)

Szövetségi kapitány: Lőrincz Attila

Részletes eredményekért klikk ide!

Mindenkinek gratulálunk!