Skip to main content

Az utolsó lehetőséget igyekeznek megragadni evezőseink Luzernben a párizsi olimpián való részvételre. A Rotsee vasárnaptól keddig ad otthont a kvótaszerző regattának. Egypárevezősben a kétszeres olimpikon Pétervári-Molnár Bendegúz, illetve Gadányi Zoltána, kormányos nélküli kettesben a Juhász Adrián-Simon Béla páros indul.

Sajnos a szegedi kontinentális kvalifikációs versenyen nem sikerült a mieinknek a kvótaszerzés. Bendi sajnos nem fért be az első háromba és az 5., Zozi a B döntőt megnyerve a hetedik, a Juhász-Simon kettős a 14. helyen zárta a viadalt.

A kultikus evezőspályán férfi egypárevezősben 31, női egypárban 15, férfi kettesben 13 induló van.

A Végső Olimpiai Kvalifikációs Regattán valamennyi versenyszámban az első két helyezett szerez kvótát, kivéve a férfi és a női egypárevezőst, ahol kiosztanak plusz egy-egy kvótát, annak a országnak, amely az adott versenyszámban a legelőkelőbb helyen álló olyan nemzet, amelynek még nem sikerült kvalifikálnia az olimpiára a sportágban. Amennyiben egy ország ezáltal két lehetőséghez jut az egyik kvótáról le kell mondania.

A mieink szereplését vasárnap 10:20 órakor a Juhász-Simon páros nyitja, 11:35 órakor Gadányi Zoltána, 12:05 órakor Pétervári-Molnár Bendegúz előfutama rajtol el.

Sok sikert kívánunk! HAJRÁ MAGYAROK!