Skip to main content

A férfi egypárevezősben kétszeres olimpikon Pétervári-Molnár Bendegúz és a Szili Dorina, Bene Dorottya női könnyűsúlyú kétpár is ötödik lett a szegedi olimpiai és parakvalifikációs regattán, ezzel nem sikerült kvótát szerezniük hazai közönség előtt a párizsi játékokra. Az Európa-bajnokságon induló Galambos Péter negyedik helyen ért célba könnyűsúlyú egypárban.

Bendi a döntőben fél távnál két másik vetélytársával együtt elszakadt a többiektől, így az első három hely, a kvóták sorsa hamar eldőlt. Visszaverte az ukrán Mikola Kalasnyik támadását, és bár az ötödik helynek nem tudott örülni, Luzernben még megszerezheti a kvótát.

Női könnyűsúlyú kétpárban a Bene Dorottya, Szili Dorina páros küzdött a kvótáért. Egységünk az ötödik helyen ért célba, az első két helyezettnek jutott párizsi repülőjegy.

Az Európa-bajnokságon induló Galambos Péter könnyűsúlyú egypárban 500 méternél a negyedik volt. Pozícióját ezután is tartotta, majd a táv utolsó negyedében nagy hajrába kezdett, de nem tudta megelőzni a harmadik helyre visszacsúszó francia Baptiste Savaete-et, így a negyedik helyen végzett. Peti a döntőt követően azonnal feleségéhez indult, aki azóta életet adott közös gyermeküknek. Szívből gratulálunk, jó egészséget kívánunk az egész családnak!

Forrás: Galambos Péter facebook

„Többnyire sikerült a versenyre koncentrálnom, de azért a családomra is gondoltam, ilyenkor megoszlik a figyelem. Szerettem volna érmet szerezni, ezért kicsit csalódott vagyok. Indíthattam volna hamarabb a hajrát, de kiadtam magamból, ami bennem volt” – mondta a Nemzeti Sportnak Galambos Péter.

A zárónapon női kétpárban a Preil Vivien, Zsiros Janka páros a nyolcadik,

a férfi négyeseknél a Kerekes Krisztián, Csizmadia Ádám, Szentpáli Gergő, Szentpáli Balázs egység a kilencedik,

a ketteseknél a Juhász Adrián, Simon Béla duó 14.,

az egypárevezősöknél Bácskai Máté a 17. helyen zárt.