Skip to main content

Két rutinos, és nemzetközi szinten is eredményes para evezősünk a cseh fővárosban zajló Evezős Ergométeres világ- és Európa-bajnokság második, szombati versenynapján 500 méteren szerzett aranyérmet! A sprint számban Masterseink is jeleskedtek!

Az MTK Budapest két versenyzője a második versenynap elején”festette” piros-fehér-zöldre az O2 csarnokot Prágában.

Tóth Balázs (MTK, edző: Székely Balázs) a férfi PR3 ID kategóriában 1:33.7-es idejével rendesen elverte a mezőnyt, a második helyen célbeérő egyiptomi vetélytársának hét másodpercet adott, így a 2000 méter után 500-on is behúzta a világ- és Európa-bajnoki címet!

Szívből gratulálunk!

Nagy Rasi (MTK Budapest, edző: Székely Balázs) pénteken 2000 méteren nyert ezüstérme után 500 méteren 2:43.5-ös idővel jobbnak bizonyult máltai ellenfelénél, így Balázshoz hasonlóan világ- és Európa bajnok címmel zárta a prágai kirándulást.

Szívből gratulálunk!

A para evezős férfi PR1 kategóriában Kovács Zsolt (MTK Budapest, edző: Székely Balázs) 2:19-et húzott így összesítésben Eb 4., és világbajnoki hatodik helyen végzett!

Para evezőseink összesen hat arany-, négy ezüst- és négy bronzéremmel zárták az Evezős Ergométeres világ- és Európa-bajnokságot, hisz valamennyi dobogós helyezésükért a világbajnoki, és a kontinentális versenyben is értékelésre kerültek.

Megállíthatatlan Masterseink

Darvas Zsolt (MTK Budapest, edző: Székely Balázs) vasárnap 500 méteren a férfi Masters könnyűsúlyú 50-54 korcsoportban Európa-bajnoki 5. hellyel gazdagodott, 1:29.9-es ideje egyúttal vb 6. pozíciót is jelent.

A magyar klubok küldöttsége korelnökének a férfi Masters 70-74 korcsoportban rajthoz álló Kontor József (Arrabona, edző: Halmainé Mészáros Éva) bizonyult, aki 1:45.5-ös idejével a 4. helyen végzett!

A női Masters 50-54 korcsoportban Kiss Kata (Szegedi Vízisport Egyesület, edző: Molnár Dániel) nagy küzdelemben a vb 5. helyet szerezte meg, ami az Európa-bajnoki rangsorban a 4. helyet jelenti! Kata ideje: 1:43.2.

A férfi Masters könnyűsúlyú 40-44 korcsoport mezőnyében Pleiveisz István (Esztergomi Evezősök Hajós Egylete, edző: Mármarosi János) összesítésben a 7., a 45-49 korosztályban Götz Péter (Csepel Evezős Klub) összesítésben 13., a 65-69 korcsoportban Torma Gábor (Arrabona Evezős Klub, edző: Nagy Péter) összesítésben a 13. helyen zárt.

Mindenkinek szívből gratulálunk!