Skip to main content

Május 10-én Csehországban kerül sor az idei ORV-re. Serdülő válogatottunk csütörtök délután érkezett meg a verseny helyszínére. Tavaly Szeged adott otthont a megmérettetésnek, akkor összesítésben a második helyen zárt a magyar válogatott. A verseny élő streamen követhető!

A tavalyi szegedi ORV nyitóünnepsége

Serdülő válogatottunk idén is Ausztria, Csehország, Lengyelország, és Szlovákia legjobbjaival mérkőzik meg tizenhárom versenyszámban.

“Az áprilisi utánpótlás válogató verseny alapján kerültek kialakításra az egységek” – mondta Ifj. Pergel László utánpótlás szövetségi kapitány. “Minden versenyszámban egy-egy egységet indítunk, B csapat akkor indulhatott volna, ha a válogatón kellő közelségbe kerül az A csapathoz képest, amelyek végül simán nyertek. A fiúknál kormányos négyest is indítunk, ez a válogatón a kormányos nélküli négyes mögött a második helyen végző csapatból került kialakításra. A nyolcasok tagjai dupláznak, két versenyszámban is érintettek. Összesítésben a második hellyel idén is kiegyeznénk, az osztrákok nagy erőkkel állnak rajthoz.”

“A serdülő válogatott tagjait nagyon inspirálja a szegedi Eb, és kvalifikációs verseny, közülük sokan önkéntesként, vagy szurkolóként voltak ott a Maty-éren.”

Érdekesség, hogy a brnói evezős klub sportolója Alice Prokešová éppen az előző ORV-nek otthont adó szegedi pályán szerzett remek élményeket két héttel ezelőtt. A cseh versenyző élete eddigi legjobb eredményét érte el a Maty-éren, miután egypárevezősben bronzérmet szerzett az Európa-bajnokságon.

Fotó: Alice Prokešová/Facebook

A verseny pénteken 10 órakor veszi kezdetét, az utolsó döntő 14 órakor rajtol el.

Az ORV részletes programjáért klikk ide!

Az élő streamért pedig ide!

Serdülőink tavaly Szegeden összesen két arany- négy ezüst-, és öt bronzérmet szereztek. Az összetett, a lányok, és a fiúk pontversenyét is Ausztria nyerte. A mieink összetettben a második, a fiúk a második, a lányok a negyedik helyen végeztek.

A magyar serdülő válogatott

Férfi egypárevezős: Kup Barnabás (edző: Pergel László)

Férfi kormányos nélküli kettes: Mezősi Márton, Makai Samu (edző: Nagy Gábor)

Férfi kétpárevezős: Polónyi Ádám, Kaluber Zénó (edző: Pergel László)

Férfi négypárevezős: ifj. Vámos György, Makkos András, Varga Benedek, Miklós Máté (edző: Nagy Gábor)

Férfi kormányos nélküli négyes: Dabup Benjamin, Moór Ádám, Varga Milán László, Pálmai Kornél (edző: Molnár Dezső)

Férfi kormányos négyes: Orbán Benedek, Rékási Márton, Csutak Vince Apor, Gáti Benjamin, kormányos: Kühne Hunor (edző: Bóka Örs)

Férfi nyolcas: Dabup Benjamin, Moór Ádám, Varga Milán László, Pálmai Kornél, Polónyi Ádám, Kaluber Zénó, Mezősi Márton, Makai Samu, kormányos: Jakabovits Dániel (edző: Nagy Gábor)

Női egypárevezős: Krug Dóra (edző: Halmainé Mészáros Éva)

Női kormányos nélküli kettes: Tarlós Dóra, Tumpek Flóra (edző: Biró-Lakó Szandra)

Női kétpárevezős: Cseh Eszter, Csókás Kira Virág (edző: Dani Zsolt)

Női négypárevezős: Szögi Kata, Kéri Nóra Lili, Strochmayer Maja, Kovács Csilla (edző: Biró-Lakó Szandra)

Női kormányos nélküli négyes: Kovács Adél, Szabó Árnika, Németh Lea Sára, Mózes Mira Glória (edző: Biró-Lakó Szandra)

Női nyolcas: Tarlós Dóra, Tumpek Flóra, Cseh Eszter, Csókás Kira Virág, Kovács Adél, Szabó Árnika, Németh Lea Sára, Mózes Mira Glória, kormányos: Vörös Ramóna Dóra (edző: Biró-Lakó Szandra)