Skip to main content

Április 30. és május 3. között került sor Győrben a Széchenyi István Egyetemen a MEFOB Fesztre, az ország legnagyobb felsőoktatási sportfesztiváljára. Összesen tizenhárom sportágban vetélkedtek, és nem csak a hallgatók!

Fotók: MEFS

Néhány nappal azután, hogy a szegedi Evezős Európa-bajnokság és Olimpiai/Paralimpiai Kvalifikációs Verseny keretében nyolc egyetemi nyolcas versenyzett, Győrben kezdetét vette a MEFOB Feszt.

A nyitónapon az evezős ergométerezéssel rajtolt a rendezvény. A Széchenyi Egyetem aulájában kialakított versenyhelyszínen egymásnak adták a nyelet a versenyzők, 200 nevezés érkezett, közülük 150 lelkes amatőrként húzta le az 1000 méteres távot. Összesen kilenc versenyszámban hirdettünk győztest.

A világon először különleges csapatversenyre került sor. A hagyományos lebonyolítással szemben, a négy csapattag nem együtt húzott, hogy aztán négyük teljesítménye adja ki a virtuális hajójuk sebességét, hanem egyesével eveztek négy percen át. A váltó tagjai egy-egy percet húztak, majd átadták a stafétát a soron következőnek.

A hallgatói kategóriák mellett, az úgynevezett egyetemi munkavállalói versenyszámban is sokan rajthoz álltak. A többi között korábbi kiváló evezősök dr. Stephen Sarlós Erzsébet, és Pidl Renáta is. De ott volt a mezőnyben dr. Gyömörei Tamás a MEFOB Feszt főszervezője, továbbá a győri katedrára visszatérő prof. Dr. Ihász Ferenc, valamint Petróczki Ferenc az SZE docense.

A férfi egyetemi versenyszámban óriási volt a küzdelem a második helyért. A dobogóra az SZE két hallgatója mellett egy BME-s fért oda. Pető Benedek (2:57,3) nyert, megelőzve a holtversenyben második Szőllősi Balázst (3:04,3) , és Grozev Eriket (3:04,3).

A női egyetemi kategóriában három “széchenyis” állhatott dobogóra: Fehérvári Eszter győzött (3:32,6), Fazekas Fanni (3:41,9), és Romsics Lili (3:48,7) előtt.

Részletes eredményekért klikk ide.

Evezésben is kilenc versenyszámban hirdettünk győztest. Az alábbiakban olvashatók az eredmények.

Női egyetemi kormányos nélküli négyes

1. Fazekas Fanni, Fehérvári Eszter, Viandt Léna, Romsics Lili (SZE)

2. Burkali Anna Lili, Czencz Hanna, Vaday Katalin, Bíró Kata (SZE)

Férfi egyetemi amatőr tengeri egypárevezős

1. Korb Zsombor (ÓE)

2. Bereczki Dominik (ÓE)

3. Potyondi László (ÓE)

Mix egyetemi kétpárevezős

1. Fehérvári Eszter, Szőllősi Balázs (SZE)

2. Althammer István, Zsiros Janka (KRE)

3. Szabó Bence, Fazekas Fanni (SZE)

Férfi egyetemi amatőr Gig kormányos négypárevezős

1. Pórel Marcell, Tasnádi Balázs, Pataki Mátyás, Ruisz Kadosa, k: Császár Zsófia (MATE)

2. Bereczki Dominik, Korb Zsombor, Potyondi László, Varga András, k: Müller Márk (ÓE)

Női egyetemi amatőr tengeri egypárevezős

1. Bíró Kata (SZE)

Mix egyetemi négypárevezős

1. Szőllősi Balázs, Pető Benedek, Fehérvári Eszter, Fazekas Fanni (SZE)

2. Mészáros Janka, Molnár Miklós, Tóth János, Füzi Zsófia (PTE)

3. Czencz Hanna, Glázer Márió, Józsa Márton, Vaday Katalin (SZE)

Mix egyetemi amatőr Gig kormányos négypárevezős

1. Fekete Márk, Horváth Csanád, Császár Zsófia, Veronika Gecseg, k: Pórel Marcell (MATE)

Mix egyetemi nyolcas

1. Shah Amir, Fehérvári Eszter, Pető Benedek, Fazekas Fanni, Szőllősi Balázs, Szabó Bence, Romsics Lili, Viandt Léna, k: Csiza-Pák Luca (SZE)

2. Burkali Anna Lili, Czencz Hanna, Vaday Katalin, Bíró Kata, Józsa Márton, Kaczur Márton, Glázer Márió, Balog Zsombor, k: Oláh Máté (SZE)

3. Bereczki Dominik, Fülöp Adrienn, Korb Zsombor, Papp Boróka, Potyondi László, Válint Adél, Varga András, Válint Zita, k: Müller Márk (ÓE)