Skip to main content
2010. augusztus 18. - 14:49

Vízre szálltak az evezés szerelmesei

Korai ébredés, csomagolás után a hétfő reggeli órákban elindultak az II. T-Mobile Bécs-Budapest kajak-kenu és evezős teljesítménytúra résztvevői. 
 
Az éjszakai esőnek nyoma sem maradt reggelre. Szikrázó napsütés, vidám hangulat várta az ébredező csapatot. A bécsi indulás nagy feltűnést keltett a Duna partján. A színes hajók kavalkádja, a túrázók készülődése nem mindennapi látvány volt Bécsben. Sokan kíváncsiságból, de van, aki az evezés élvezetéért vállalkozott erre a túrára.  
 
A délelőtti zsilipelés hozott némi izgalmat a csapat számára. Egy K1-es hajó beborult a vízbe, de a vizi mentő csapatok gyorsan a segítségére siettek. Ausztriát elhagyva, jó hangulatban folytatták útjukat a túrázók. Ezen a szakaszon nagy a hajó forgalom, így a hullámok jelentették a legénységek részére a legnagyobb kihívást.
 
A lelkes résztvevőket Kozmann György és Kis Tamás kísérte a túrán, motorcsónakkal. Ásványvizet, csokoládét osztogatatott a vizen.
A csapat legfiatalabb tagja Kakas Matyi – aki tavaly már végig járta a túrát édesapjával, nagyon élvezte a hétfői szakaszt. Lelkesen evezett, és küzdött meg a hajók hullámaival.
 
A túra a késő délutáni órákban érkezett Pozsonyba. A leggyorsabb hajó, egy K1, 2 óra 45 perc alatt tette meg a közel 75 km-es távot.