Skip to main content

A lengyelországi Poznanban ma lebonyolított versenyeken az ellenfelek mellett ismét az erős széllel is kellett megküzdeniük a versenyzőknek.
Elő magyarként Kitka Gergő (Démász Szeged VE) szállt vízre, középfutamából az első három hely valamelyikéről lehetett továbbjutni a legjobb 6 közé.

Foto: Hirling BálintGergő ismét jól vette az időjárás okozta nehézségeket és végig az élbolyban haladt, de a végső finisben kissé lemaradt, így a negyedik helyen ért célba. A 7-12. helyért 16:40-kor húz majd pályát a „B” döntőben. Másodikként a „C” döntőben az U23as könnyűsúlyú kétpárevezős egység futamában drukkolhattunk. A két fiú (Varga Tamás Csaba – Ferencvárosi Evezős Club és Galambos Péter – Vác Városi EC) előző két futamában kissé alulteljesített a várakozásokhoz képest, és ezek után nagy érdeklődéssel vártuk sikerül-e megújulniuk a döntőre. Szerencsére jó ritmust kaptak el a pályán és bár ezer méter után a belga csapat megközelítette őket, vissza tudták verni „támadásukat” és végig vezetve sikerült megnyerniük a futamot, ezzel a 13. helyen zártak.A világkupa szereplés nekik úgymond tesztverseny volt a július közepén Brandenburgban megrendezésre kerülő U23 világbajnokságra. Délután az olimpiai résztvevő könnyűsúlyú kétpárevezős egységünknek kelt el a szurkolás. Varga Tamás (Démász Bajai Spartacus EC) és Hirling Zsolt (Vác Városi EC) ugyanis a pálya első felében csak a negyedik helyen eveztek, 1500 méter megtétele után hajszálnyival, de még le voltak maradva a továbbjutó helytől. A cél felé közeledve azonban még rá tudtak erősíteni, és remek hajrával megelőzték a német csapatot és harmadikként értek célba, biztosítva ezzel helyüket a holnapi döntőben.