Skip to main content

A Poznanban zajló Világkupa harmadik napján többnyire a középdöntőkben voltak érdekeltek egységeink.

A női kétpárevezősök „küzdős” középdöntőjében szépen versenyzett a Preil Vivien, Krémer Eszter páros. Egy ideig egyben volt a mezőny, ott voltak a sűrűjében a lányaink, de aztán megugrott három egység, és Molnár Zoltán tanítványai nem tudták tartani velük a lépést. A japán, és a svájci dublót megelőzve a negyedik helyen értek célba, azaz a B döntőbe jutottak.

Fotók: Czucz Bálint

Férfi dublónk mezőnye a középdöntőben még inkább egyben volt, Ács Kristóf, és Bácskai Máté párosa körülbelül 1250 méterig teljes erőbedobással versenyzett a mezőnyben, ám utána már nem tudták tartani a lépést, és a hatodik helyre csúsztak vissza. Mácsik Miklós tanítványai női dublónkhoz hasonlóan a B döntőben zárják szereplésüket Poznanban.

A Galambos Péter, és Szabó Márton összetételű normálsúlyú kétpárunk a C döntőben szerepelt, Simon Tamás csapata a moldávok, és a németek mögött a harmadik helyen értek célba, azaz a 15. helyen zárták a poznani világkupát.

Juhász Adrián, és Simon Béla kormányos nélküli kettese kezdetben tapadt a mezőnyhöz a középdöntőben, ám az első három szépen lassan elhúzott, és ezt a hátrányt már nem lehetett behozni. Az ötödik helyről feljöttek a negyedik helyre, becsületből hajráztak is a moldávokra, ám be kellett érniük a Hollandia, Új-Zéland, és Moldávia mögött a negyedik hellyel. Molnár Dezső tanítványai a B döntőben zárják szereplésüket.

Férfi könnyűsúlyú egypárevezősben Tamás Bence küzdött meg a legjobb hatba kerülésért. Lőrincz Attila versenyzője egy jó hajrával feljött az ötödik helyre, de ez kevés volt az üdvösséghez, a B döntőben zárja majd szereplését.

Abid Syham a könnyűsúlyú egypárevezősök reményfutamában rajtolt ma el. A ferencvárosi evezős a 4. helyről felhajrázott a harmadikra, ám az A döntőt jelentő második helyet már nem sikerült elcsípnie. Saáryné Pető Tímea tanítványa svájci, és kanadai vetélytársa mögött a harmadik helyen zárt, és jutott a versenyszám B döntőjébe.

Kerekes Krisztián féltávnál még vezetett a normálsúlyú egypárevezősök C döntőjében, majd leszakadva az élmezőnytől a negyedik helyen ért célba megelőzve a cseh, és a thaiföldi versenyzőt. Pergel László tanítványa összesítésben a 16. helyen zárta a világkupát, amely első felnőtt nemzetközi versenye volt.

Gratulálunk Krisztiánnak, és edzőjének Pergel Lászlónak!

Részletes eredmények itt.

Sok sikert kívánunk vasárnapra!