Skip to main content

Két egységünk volt érdekelt a mai C döntőkben, Luzernben. Szabó Katalin (Vác Városi EC – edzője: Rapcsák Károly) egypárevezősben a táv első felén hagyta ellenfeleit a vezető pozíciókért harcolni, de nem maradt le egészen, a negyedik helyen lapátolt

A táv felénél – edzője bíztatására – rákapcsolt, majd az utolsó ötszáz méteren a mezőny legjobb hajráját evezve tört lendületesen előre az első helyért. Az osztrák lány kissé későn vette észre Kati próbálkozását és bár rögtön rákapcsolt Ő is, Kati „támadását” csak nagy nehezen tudta visszaverni. Kati végül a második helyen ért a célba, megelőzve a dán egységet. Ezzel összesítettben a 14. helyen végzett. 

 

Eredmények: 1. AUT 7:53.30, 2. HUN (Szabó) 7:53.64, 3: DEN 7:55.80

 

Varga Tamás (Démász Bajai Spartacus VSC) és Galambos Péter (Vác VEC) könnyűsúlyú kétpárevezősben szintén a C döntőben szerepeltek a mai napon.

 

A csapat a müncheni világkupát követően néhány új beállítást próbált ki, amitől a hajó jobb futását remélték. A luzerni futamok bizonyították az elképzelések nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket.

 

A rajton sikerült javítaniuk, elsőként jöttek el a rajtpontontól, de a hajó „utazósebessége” nem volt elég a vezető pozíció megtartásához.

 

Végül a harmadik helyen értek célba, a dán és az amerikai csapat előtt. Ezzel összesítettben a 15. helyet szerezték meg.

 

 

 

Eredmények: 1. DEN1 6:31.61, 2. USA1 6:32.50 3. HUN (Vaga-Galambos) 6:35.40

 

 

 

Középfutam:

 

 

 

Női könnyűsúlyú kétpárevezős egységünk Hajdú Zsuzsanna (Csepel EK) és dr. Alliquander Anna (Danubius Nemzeti Hajós Egylet) – edzőjük: Bene László – volt érdekelt a holnapi döntőbe való bekerülésért folytatott harcban. A lányoknak azonban ma nem sikerült igazán jól menniük, már a pálya elején túlságosan elengedték az ellenfeleket és ezt a hátrányt a pálya végéig nem sikerült ledolgozniuk. Végül a hatodik helyen értek célba, mely a holnapi B döntőben való folytatásra jogosítja őket.

 

 

 

Eredmények: 1. GRE 7:13.86 , 2. GER 7:15.18, 3. CAN 7:15.19,… 6. HUN (Hajdú-Alliquander) 7:29.59

 

 

 

Vasárnap B döntő időpontja: 10:12

 

 

 

Részletes eredmények: www.worldrowing.com