Skip to main content

A Sabaudiában zajló világkupán a Szabó Bence és Furkó Kálmán alkotta perorunk csak kicsivel maradt le az aranyéremről, és nagyot ment a reményfutamban a női négypárevezős egységünk is. Könnyűsúlyú egypárban Galambos Péter a negyedik helyen zárt. Para-evezősünknek Pető Zsoltnak sajnos nem sikerült a kvótaszerzés Gavirateban.

A Világkupán szombaton a döntőben állt rajthoz könnyűsúlyú kettesünk, Szabó Bence és Furkó Kálmán. A versenyben a két olasz kirobbant a rajtból, így a magyarok az első 500 méteren harmadik helyen haladtak. A középső szakaszon Pocok és Kálmi előrelépett a második helyre és jól tartotta az erős tempót diktáló élen haladó olaszokat. Ezt követően egy elképesztő hajrát láthattunk a magyaroktól: 22 méteres hátrányt dolgoztak le gyakorlatilag párbszáz méter alatt. Döntött a célfotó: az olaszoknak sajnos épphogy sikerült megtartani az óriási finist, így a magyarok 14 századmásodperccel mögöttük másodikként értek célba.
Szívből gratulálunk nekik, és edzőiknek, Alföldi Zoltánnak és Molnár Dezsőnek!

Horváth Kitti, Gadányi Zoltána, Krémer Eszter és Preil Vivien óriásit versenyzett a Sabudia Világkupa második napján! A női négypárak reményfutamában a lányok gyakorlatilag végig a harmadik helyen haladtak, nyomás alatt tartva az épp még bejutó pozícióban haladó második holland egységet. Egy kiváló hajrának köszönhetően az utolsó párszáz méteren a négypárunk át tudta venni a második helyet, biztosítva ezzel a döntőbe jutást ebben az igen komoly mezőnyben. Szívből gratulálunk!

Galambos Péter negyedik helyen végzett Sabudiában. Szombaton rendezték a könnyűsúlyú egypárak döntőjét is az utolsó, azaz harmadik Világkupán Olaszországban. Peti saját elmondása szerint nincsen a legjobb formában, egy megfázásból épp kigyógyulva kisebb légzési gonddal küzdött a verseny folyamán. A döntőben ennek ellenére is remekül teljesített, többek között a világbajnok olasz versenyző mögött ért be negyedikként a célba.
Gratulálunk Petinek és edzőjének, Rapcsák Károlynak!

Szigeti Roland (edzője: Alföldi Zoltán) hatodikként haladt át a célvonalon a könnyűsúlyú egypárak ‘B’ fináléjában, ezzel a 12. helyet szerezte meg a Világkupa-sorozat utolsó állomásán.

Pétervári-Molnár Bendegúz ötödikként haladt át a célvonalon a normálsúlyú egypárak első középfutamában, ezzel a ‘B’ döntőben folytathatja a versenyzést vasárnap 09:45 órakor. Sok sikert kívánunk!

Ács Kristóf (edzője: Mácsik Miklós) hatodik lett a normálsúlyú egypárak ‘C’ döntőjében, így összesítésben a 18. helyen zárta a sabaudiai Világkupát!

Gavirate-ban a paralimpiai kvalifikációs versenyen Pető Zsolt harmadik lett a PR1 egypárak döntőjében! Ismét nagyon közel volt a kvóta, de sajnos Zsoltinak nem sikerült megszerezni a jegyét Tokióba. Nagyon szép versenyzést mutatott Zsolti és szívből gratulálunk a kitartásért neki is és edzőjének, Nagy Gábornak is!