Skip to main content

A Luzernben zajló Világkupa második napján Pétervári-Molnár Bendegúz, és Bácskai Máté az A döntőbe kerülésért versenyzett, Tamás Bence, és Galambos Péter könnyűsúlyú kétpárja a 2. helyen végzett a C döntőben, normálsúlyú dublónk Szabó Mártonnal, és Ács Kristóffal a 6. pozícióban zárta a C döntőt.

Normálsúlyú egypárevezősben Pétervári-Molnár Bendegúz, és Bácskai Máté szombaton a legjobb tizenkettő között küzdött meg az A döntőbe kerülésért. Utóbbi féltávnál még a második helyen haladt a középdöntőben, majd Simon Tamás tanítványa a harmadik helyért vívott a spanyol szkiffessel. Máté végül a negyedik helyen ért célba, azaz a B döntőbe jutott.

Fotók: Czucz Bálint/Magyar Evezős Szövetség

Bende féltávnál a negyedik pozícióban evezett, majd az 5. helyre csúszott, norvég vetélytársát megelőzve zárt a középdöntőben, Mátéhoz hasonlóan a 7-12. helyekért versenyezhet vasárnap.

Tamás Bence, és Galambos Péter, azaz könnyűsúlyú kétpárevezős egységünk a C döntőben végig a 2. helyen haladt, és Szierer János tanítványai visszaverve a mexikóiak támadását nem is adták ki a kezükből a pozíciójukat, és a németek mögött értek célba. Csapatunk, így a 14. helyen végzett.

A Szabó Márton, Ács Kristóf összetételű normálsúlyú kétpárevezős egységünk a C döntőben volt érdekelt. Simon Tamás fiai sokáig tartották a tempót az 5. helyen záró finnekkel, végül a 6. helyen értek célba, azaz a 18. helyen zárták a luzerni Világkupát.