Skip to main content

Hírek és események a sarasotai felnőtt világbajnokságról!

– Lőrincz Krisztina a Női PARA egypárevezősök előfutamában kedden 16:00-kor (hazai idő szerint) rajtolt. A rajtot követően az 5. helyen hajtott végig, majd végül ugyan ott zárta a 2000 méteres futamot 13:51,27 -es idővel, így Kriszta reményfutamban folytathatja a világbajnokságot.

– Pető Zsolt a Férfi PARA egypárok első előfutamában az ötödik helyen utazott. A befutóban is az 5. helyen zárt 11:43,70-es idővel. Ezáltal a Reményfutamba jutott tovább.

– Férfi normálsúlyú kormányos kettes egységünk (Juhász Adrián, Simon Béla, korm: Kolláth Vanda) a reményfutamban hatalmas küzdelemmel de gyönyörű evezéssel a 2. helyen ért célba és így kivívta a jogot az ’A’ döntőben való induláshoz! Idejük: 7:00,85.
A magyar egységnek gratulálunk és jó felkészülést kívánunk a pénteki döntőre!

– A Férfi könnyűsúlyú kormányos nélküli kettes egység (Forrai Dávid, Szigeti Roland) is átszakította a képzeletbeli célszalagot. Reményfutamukban a fiúk az 5. helyen értek célba, ezzel hajójukat a ’B’ döntőbe hajtották be. Futamuk a pénteki napon rajtol.

– Férfi könnyűsúlyú négypár egységünk (Fiala Balázs, Tamás Bence, Csiszár Péter, Krpesics Péter)a rajtot követően csodásan utazott az élmezőnyben. Az első négy hajó szinte együtt evezett. A magyar fiúk a harmadik helyen haladtak végig és itt is értek célba. Idejük: 6:03,60. Így a fiúk a legjobb 12 között vannak, így az A/B döntőért fognak versengeni csütörtökön.

Az teljesítményekhez szívből gratulálunk!