Skip to main content

Sajnos egyik egységünknek sem sikerült a továbbjutás szerdán Racicében.

Paraevezős PR1 egypárban Pető Zsolt nyitotta szerdai szereplésünket. Nagy Gábor tanítványa a reményfutamban az 5. helyen ért célba, sajnos nem tudta megközelíteni a továbbjutást kivívó német, és brazil vetélytársát. Zsolti a C döntőben fejezi be szereplését a világbajnokságon.

Pétervári-Molnár Bendegúz normálsúlyú egypárevezősben a legkeményebb mezőnyt felvonultató negyeddöntős futamban állt rajthoz. Féltávnál még a továbbjutást jelentő harmadik helyen haladt, de a kanadai Trevor Jones megelőzte, így Molnár Zoltán tanítványa a 4. helyen ért célba. A mezőny minőségéről mindent elmond, hogy a regnáló világbajnok Olivel Zeidler is ebben a futamban versenyzett. A német csak 2. helyen jutott tovább, a győztes holland Európa-bajnoki címvédő, Melvin Twellaar, és a 3. pozícióban célba érő kanadai lépett a legjobb 12 közé. Bende jól küzdött, de 4. helye azt jelenti, hogy a C döntőért vívhat meg csütörtökön 15:20 órától.

Könnyűsúlyú kétpárban Tamás Bence, Galambos Péter az 5. helyen végzett a negyeddöntős futamban. Végig maguk mögött tartották a dél-afrikai csapatot, de sajnos érdemben nem tudták megszorongatni a továbbjutó norvég, portugál, német, és észt dublót. Szierer János tanítványai a C/D elődöntőben csütörtökön 15:45 órakor rajtolnak el.

Normálsúlyú kétpárban Ács Kristóf, és Bácskai Máté párosa többek között az olimpiai bajnok francia, és vb ezüstérmes ír csapatok ellen versenyzett. A magyar egység a 6. helyen zárt a negyeddöntős futamban, a végén az üzbégekkel vívtak Simon Tamás tanítványai, akik szintén csütörtökön 16:15 órakor állnak rajthoz ugyancsak az C/D elődöntőben.