Skip to main content

A péntek délelőtt két magyar csapat volt érdekelt az evezős világbajnokságon Bledben, Szlovéniában. Hajdú Zsuzsanna és Simon Béla-Juhász Adrián páros ragadtak lapátot.

 

Szoros küzdelemben 1 századmásodperccel 2. helyen ért a célba Hajdú Zsuzsanna (Csepel EK – edző: Bene László)a ks egypárevezősök B döntőjében, ezzel megszerezte a 8. helyet! Zsuzsanna végig a mezőny közepén haladt, majd egy hatalmas hajrával feljött, és 1 század mp-cel megelőzve a holland versenyzőt, 2. helyen evezett be, így összesítésben világbajnoki 8. helyezetnek mondhatja magát. A futamot a lengyel hölgy nyerte.

Férfi kormányos nélküli középdöntőben a Simon Béla, Juhász Adrián (Tisza EE – edző: Molnár Dezső) 5. helyen ért célba. A srácok holnap a 7-12. helyért harcolnak. A cél, hogy megszerezzék az olimpiai kvalifikációt, ami jelen esetben legalább a 11. helyen végezni. Erre nagy esélyük van. A holnapi B döntő időpontja 10:03.

Péntek délután az Elekes Szilveszter (Budapest Evezõs Egyesület), Hermann Róbert (Velencei-tavi Vizisport Iskola nonprofit Kft) kétpárevezõs egység megnyerve a D döntõt, összesítésben a 19. helyen végzett. A Varga Tamás (EDF Démász Bajai SVSC), Galambos Péter (Vác Városi EC) könnyûsúlyú kétpárevezõs a középdöntõt nyerve, szombaton a 13-18. helyért versenyezhet.

Élő képes közvetítés:
http://livemanager.eurovision.edgesuite.net/fisa/site/index.html

illetve:
www.worldrowing.com oldalakon