Skip to main content

Június végén a Kalocsai Duna Kupa, és a Külker Kupa keretében versenyeztek az evezősök. A Győri Atlétikai Club a bécsi nemzetközi regattán szerepelt, és elhozta a fődíjat az osztrák fővárosból!

Megszakította a házigazda az elmúlt évek sormintáját, idén a kalocsai minta lett a “befutó”

Fotó: KEVE/Bolvári Bence

Június 23-án rendezte a Kalocsai Evezős és Vízisport Egyesület a Kalocsai Duna Kupát, amely egyben utánpótlás versenysorozatunk, a Tanuló Kupa harmadik állomása is volt.

Fotó: KEVE/Bolvári Bence

27 versenyszámban mintegy háromszáz egység teljesítette az 1000 méteres versenytávot a Meszesi Dunán.

Fotó: KEVE/Bolvári Bence

“Több klub képviseltette magát, mint az elmúlt években, összesen 15 egyesület versenyzői álltak rajthoz” – tájékoztatott Németh Zoltán szakosztályvezető.

Fotó: KEVE/Bolvári Bence

A pontversenyt ezúttal a házigazda nyerte, így idén “otthon maradt” a Kalocsa Vándor Kupa. A címvédő MTK Budapest a dobogón végzett, csakúgy, mint a Csepel Evezős Klub.

 

Fotó: KEVE/Bolvári Bence

Eredményekért klikk ide.

Külker Kupa, és egy szép jubileum

Fotó: KEK

Június 27-én a Duna óbudai szakasza és a Sárkány-sziget között került sor a Tompos Károly emlékére rendezett hagyományos Külker Kupára. A szabadidős versenyen egy-, két-, és négypárevezős mellett kielbootban lehetett rajthoz állni.

Több mint félszáz versenyző szkiff, tengeri szkiff, dubló, peror, kileboat, kormányos és kormányos nélküli négypárban teljesítette a 14 kilométeres távot a Római-partról a Sárkány-szigetig és vissza.

Fotó: KEK

A megfáradt versenyzőket, és vendégeket egy nagy bogrács finom lecsó várta. Mihály Tibor, klubelnök, a Magyar Evezős Szövetség Örökös tiszteletbeli elnökségi tagja pedig elfújta a gyertyákat a jubileumi tortán, annak apropóján, hogy 110 éves múltra tekint vissza az evezés Óbudán.

 

Fotó: KEK

Eredményekért klikk ide.

Az osztrák fővárosban, Bécsben a Győri Atlétikai Club evezősei tettek ki magukért

Fotó: GYAC

A GYAC június 25-26-án Bécsben vett részt a 118. Vienna International Rowing Regatta nemzetközi versenyen. A rangos megmérettetésen tíz nemzet sportolói versengtek a helyezésekért. A GYAC-ot nyolcvan sportoló képviselte a legkisebbektől a masters versenyzőkig – adta hírül a klub honlapja.

Fotó: GYAC

A GYAC evezősei 10 arany-, 12 ezüst-, és 12 bronzérmet nyertek, és a klub a pontversenyben az élen végzett, így elnyerte a fődíjat, az Empacher Youth Cup-ot.

 

Fotó: GYAC

A sportolókat Alföldi Zoltán, Biró-Lakó Szandra, Nagy Gábor, Forrai Dávid és Lacsik Péter készítette fel.

Eredményekért klikk ide.

Szívből gratulálunk!

Címlap fotó: KEVE/Bolvári Bence