Skip to main content

Rendkívül izgalmas hétvégének nézünk elébe, hiszen két nemzetközi evezős versenyen is szurkolhatunk a Magyar csapatnak! A pénteken kezdődő paraevezős kvalifikációs verseny alatt Pető Zsoltnak szurkolhatunk, ezzel párhuzamosan pedig a Világkupa-sorozat végső, harmadik állomása zajlik majd Sabudia-ban, szintén Olaszországban.

A helyszínen a magyar csapatot igazi nyári meleg és verőfényes napsütés fogadta, a másfél napos utazás után a kora délutáni órákban érkeztek a helyszínre. A közvetlen a tengerpart mellett fekvő evezős tavat már volt lehetősége a válogatottnak feltérképezni az első edzés folyamán.

A Világkupán 26 ország 318 evezőse áll rajthoz, összesen 148 egységben a három nap folyamán. A versenyzés a megszokott módon a pénteki előfutamoktól vasárnapig tart, azonban a nem olimpiai számok döntői szombaton kerülnek megrendezésre.

A magyar küldöttség 6 egységből áll, a következő összeállításban:
Pétervári-Molnár Bendegúz: normálsúlyú egypár
Ács Kristóf: normálsúlyú egypár
Galambos Péter: könnyűsúlyú egypár
Szigeti Roland: könnyűsúlyú egypár
Szabó Bence és Furkó Kálmán: könnyűsúlyú kettes
Horváth Kitti, Gadányi Zoltána, Krémer Eszter és Preil Vivien: normálsúlyú négypár

Időeredményeket, futambeosztásokat és egyéb információkat a www.worldrowing.com oldalon találhattok. Emellett a paraevezős pótkvalifikáció és a Világkupa magyar vonatkozású fejleményeiről itt a facebook oldalunkon is jelentkezünk rövid bejegyzések formájában.
HAJRÁ MAGYAROK!