Skip to main content

Diákranglista verseny 3. forduló

Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Diákranglista verseny 3. forduló

szeptember 18, 2010 @ 10:00 - 17:00

A verseny helyszíne: Velencei-tavi Evezőspálya

A verseny rendezője: MESZ Sportágfejlesztési és Utánpótlás-nevelési Bizottsága

Nevezési díj: 300.- forint

Nevezési határidő: 2010-09-08 12:00

A versenybíróság elnöke: Erdős Marianne

Szupervízor: Kisfaludi Júlia

“SPORT XXI” EVEZŐS DIÁK RANGLISTA VERSENY 3. FORDULÓ
 
A verseny célja: Az evezős sportág népszerűsítése, az iskolák és az evezős sportegyesületek közötti kapcsolatok javítása, az iskoláknak az evezős sportágba való bevonása. Az iskolás korosztály részére rendszeres, látványos, sikerélményt biztosító versenyzési lehetőség biztosítása, ezáltal az evezős sport utánpótlás bázisának szélesítése, erősítése. Az evezős sportág média megjelenésének erősítése, a sport XXI programhoz való kapcsolódás.
A Diákolimpia időpontjában, de önálló versenyként kerül megrendezésre, ezért nem vonatkoznak rá a korosztályok egy napon történő indulását korlátozó szabályok.
 
Nevezés módja: hagyományos módon a MESZ irodánál a versenyző nevének, életkorának, klubjának és iskolájának pontos feltüntetésével! Cím:info@hunrowing.hu
 
 
Versenyszámok:

  1. 11 éves, vagy fiatalabb Fiú mini
  2. 14 éves Fiú 1x
  3. 11 éves, vagy fiatalabb Leány mini
  4. 14 éves Leány 1x
  5. 12 éves Fiú mini
  6. 12 éves Leány mini
  7. 13 éves Fiú mini
  8. 13 éves Leány mini

 
A 13-14 évesek részére szombaton a diákolimpiai futamok előtt 10.00 órától, a 11-12 évesek részére a diákolimpiai futamok után (kb. 16.00 óra) kerül megrendezésre a verseny. Eredményhirdetésre szombaton a versenyek végeztével kerül sor.
 
Versenytanács ülés: 08:30 VVSI kőház
 
Versenytáv: 500 méter
 
Futam beosztás: A verseny első fordulójában a futamok beosztása sorsolással történik. A második fordulótól kezdve a mért időeredmények alapján kerül sor a nevezett versenyzők futambeosztására.
 
Díjazás: Minden futamban az első három versenyző érem díjazásban részesül. Az érmeket a MESZ biztosítja.
 
Ranglista: A benevezett versenyzők a teljesített idejük alapján egyéni, iskolai és egyesületi ranglista versenyen vesznek részt, amelynek állását a MESZ honlapján lehet nyomon követni.
 
Pontozás:minden induló és a távot teljesítő versenyző 10 pontot szerez, amihez az időeredmények alapján, az indulók számától függően további pontokat kap: pl. 8 induló esetén: 1. hely: + 8 pont, 2. hely: + 7 pont, 3. hely: + 6 pont, …, 8. hely: 1 pont.
 
Eredményhirdetés: Az öt forduló végén, versenyzőnként a három legeredményesebb forduló pontszámait összesítve, ünnepélyes keretek között, a Magyar Sportok Házában kerül sor a ranglistaverseny eredményhirdetésére: amelyen a legeredményesebb iskola „az ország legjobb evezős iskolája” címet, és mellé egy 50 000.- Ft-os sportszervásárlási utalványt, a legeredményesebb sportegyesület „az ország legjobb iskolai utánpótlás egyesülete” címet, és mellé 1 pár mini lapátot nyeri el, valamint korosztályonként a legeredményesebb 3 fiú és 3 leány díjazására kerül sor.

Jegyzőkönyv: Office spreadsheet icon DiakolimpiaesRanglistaJKV2010.xls

Részletek

Dátum:
szeptember 18, 2010
Időpont:
10:00 - 17:00