Skip to main content

Bécs-Budapest Kajak-kenu és Evezős Teljesítménytúra

Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Bécs-Budapest Kajak-kenu és Evezős Teljesítménytúra

augusztus 14, 2010 @ 09:00 - augusztus 19, 2010 @ 00:00

Kedves Túrázók, kedves Leendő Túrázók!

 Közeleg a nyár! Biztos sokan vannak, akik a hosszú téli pihenő után már meg is tették az első kilométereket és várva várják, hogy újra meghódíthassák a hazai és nemzetközi vizeket. Ahogy a csónakházakban, úgy a Magyar Kajak-Kenu Szövetség háza táján is lázas munka folyik, hogy elkészülhessenek azok a program tervek, amelyek lehetőséget biztosítanak mindenki számára a szervezett keretek közötti vízitúrázásra. Az elmúlt év nagy sikerén felbuzdulva természetes, hogy újra ott van program kínálatunkban „a több állomásos túrabajnokság” mellett a BBKKET is, amely úgy gondoljuk, mindenki számára, aki ott volt, felejthetetlen élményt jelentett. Tavaly nem titkolt célunk volt, hogy felelevenítsünk egy régi, tradicionális útvonalat, és hagyományt teremtsünk, most pedig azt szeretnénk, hogy mások is újra átélhessék azt az élményt, amelyet az elmúlt évben már közel 200-an, velünk szervezőkkel közösen átélhettek. Természetesen az elmúlt évben résztvevők számára is szeretnénk újdonságokkal szolgálni, ezért – mint azt a későbbiekben is látni fogjátok – több új elemmel is gazdagítottuk a túrát, többek között idén a verseny zárása a Lágymányosi-öbölben lesz, így az utolsó szakasz áthalad Budapesten. 2009-ben magasra tettük a mércét, hiszen szerettünk volna egy minden tekintetben professzionális, de ugyanakkor túrázó barát rendezvényt szervezni. Ez a célunk most sem változott, ezért a „győztes csapaton ne változtass” elvét megtartva várja a régi és új csapattagokat Varga János, Varga Lajos, Sztaics István és Vaskuti Máté.

 Budapest, 2010. május 5.           

        Schmidt Gábor
             főtitkár

 

 Tervezett program

Időpont: 2010. augusztus 14-19.

Útvonal:

  0. nap  0 km  Klosterneuburg (Bécs)

  1. nap  75 km  Klosterneuburg (Bécs)-Pozsony
     
      2. nap  53 km  Pozsony-Ásványráró
     
      3. nap  71 km  Ásványráró-Neszmély
     
      4. nap  54 km  Neszmély-Visegrád
     
      5. nap  69 km  Visegrád-Lágymányosi öböl (Budapest)

Táv:    322 km

További részvételi lehetőségek:

Korlátozott létszámban lehetőséget biztosítunk a túra kerékpáros kísérésére, tekintettel arra, hogy a Duna mellett kerékpár út halad. Ebben az esetben lehetőség van arra, hogy az evezősök és a kerékpárosok váltsák egymást.
Túrával kapcsolatos információk:
Magyar Kajak-Kenu Szövetség
Vaskuti Máté   / mate.vaskuti@mkksz.hu /
Sztaics István / istvan.sztaics@yahoo.ca /
Tel: +36 1 465 0091
www.kajakkenusport.hu

Utazás

Dátum: 0. nap  2010. augusztus 14. 
Helyszín: Lágymányosi-öböl / 1116. Budapest, Hengermalom utca /
Gyülekező:    9.00
Hajókötözés, pakolás:  9.00 – 12.00
Indulás:   12.00
Érkezés Bécsbe:  15:30
Bécsbe a 0. napon utazunk buszokkal a hajók felpakolása után.

Aki egyénileg oldja meg a hajószállítást és a kijutást Bécsbe, azzal 2010. augusztus 14-én 15:30-kor találkozunk, a 1190 Wien, Kuchelauer Hafenstrasse 56. (GPS: 48o16’58.68” É; 16o20’58.44” K) címen.

Hajóbérlés

A versenyen bármilyen hajótípussal részt lehet venni.

A szervezők a nevezési díj ellenében nem biztosítanak hajót a résztvevők számára.

Ha valaki nem rendelkezik saját hajóval annak lehetősége van bérelni.

Ajánlott partnereink:

  1. Túra és versenyhajók   „R” SE Csónakház          Rátkai János
       Email: rph@romaifurdo-se.hu   
      Tel: +36 20 943 6521

2. Evezős hajók    Magyar Evezős Szövetség        Bakonyi József
      Email: jozsef.bakonyi@vizmuvek.hu
      Tel: +36 30 515 4941

Nevezés
A túrán maximum 200 fő részvételét tudjuk biztosítani, ezért csak az első 200 beérkezett nevezést fogadjuk el.
Nevezés:  Nevezni a nevezési lap (hajónként) valamint a regisztrációs lap (személyenként) kitöltésével lehet május 17-től. A nevezési és regisztrációs lapot kizárólag a felbukkanó kérdőív megválaszolása után lehet megnyitni (letölthető: www.kajakkenusport.hu), majd a kitöltésüket követően egy-egy példányban kinyomtatni, melyeket aláírva postai úton ajánlva, a befizetést igazoló dokumentummal együtt az alábbi címre szíveskedjetek elküldeni:
Magyar Kajak-Kenu Szövetség
Bécs-Budapest Kajak-Kenu és Evezős Teljesítmény Túra
Vaskuti Máté
1138. Budapest, Latorca utca 2.
Befizetés:  A regisztráció a nevezési díj befizetésével válik érvényessé.
 Számlaszám:  Magyar Kajak-Kenu Szövetség
          MKB 10300002-20109651-70073285
Nevezési határidők és díjak: 
   2010. június 30-ig   43.990 Ft / fő
   2010. július 23-ig   49.990 Ft / fő
   2010. július 23. után  59.990 Ft / fő
  A határidők a beérkezés dátumát jelölik, nem a postára adásét
A nevezési díj az alábbi szolgáltatásokat tartalmazza:
* Utazás busszal Bécsbe
* Hajó és eszközszállítás Bécsbe
* Sátorhely, vizesblokk minden érintett kiszálló helyen
* Napi háromszori étkezés a Bécsi vacsorával kezdődően (hideg reggeli, hidegebéd-csomag, vacsora)
* Kíséret a verseny alatt
* Elsősegély szintű orvosi ellátás
* Póló
* Emléklap
* Helyezettek érmezése kategóriánként,
* Záró party
* Időmérés
* A túrával kapcsolatos szervezési feladatok és a túra felügyelete

Részvételi feltételek

1. A Bécs-Budapest Kajak-Kenu és Evezős Teljesítménytúrára (BBKKET) nevezni, hiánytalanul kitöltött, 2010. augusztus 6-ig beérkezett nevezési lappal lehet, melyhez csatolni kell a nevezési díj befizetését igazoló csekk másolatát és a csapatban induló valamennyi ember nevére kitöltött és általuk saját kezűleg aláírt regisztrációs lapokat. Leadni kizárólag postai úton ajánlottan lehet. A túra lemondása esetén a befizetett nevezési díjat nem áll módunkban visszafizetni.
2. A túrán 18 évesnél fiatalabb gyermekek (továbbiakban kiskorúak) egyedül nem vehetnek részt. Részvételükhöz, amennyiben nem a szülőkkel együtt túráznak, a szülők által megbízott felelős kísérő személy részére kiállított, két tanú által hitelesített szülői engedély szükséges. Kiskorúak csoportos túrázásához (pl. iskola) meg kell jelölni a csoport, teljes felelőséggel rendelkező 18. életévét betöltött vezetőjét. Fiatalkorúak csoportos részvételét a BBKKET bizottsággal egyeztetni kell.
3. Minden vízitúrázó csapatnak lehetősége van a szervezőkkel történő egyeztetés után, kötött létszámú kerékpáros résztvevő nevezésére is. A kerékpárosok csatlakozhatnak a BBKKET-hez, amennyiben beadják a jelentkezési lapot és annak aláírásával magukra nézve kötelezően, elfogadják az általános részvételi feltételeket, befizetik a nevezési díjat, valamint elfogadják, hogy a túra alatt a táborhelyeken alávetik magukat a vízitúra kiírásának. A táborhelyeken, a kikötési lehetőséghez közeli sátorhelyeket, a vízesek részére meg kell hagyniuk.
4. A túra részvételi szabályzatát a jelen túrakiírás, a regisztrációs lap és a nevezési lap együttesen képezik. A nevezési lap és a regisztrációs lap minden rovatát hiánytalanul ki kell tölteni.
5. A nevezési lap és a regisztrációs lap aláírásával a jelentkezők elfogadják a részvételi szabályzat kötelező érvényét, valamint a túra alatt a túravezető utasítási jogát. A túravezetőnek nemcsak joga, hanem kötelessége is minden lehetséges eszközzel gondoskodni, a személyek és az anyagi javak biztonságáról, beleértve a túra megszakítását, vagy vétkes személyek kizárását is.
6. A kötelező sportorvosi vizsgálatot nem írjuk elő (ezt a nyilatkozat pótolja), azonban javasoljuk, hogy a jelentkezés előtt mindenki saját érdekében kérjen orvosától (fogorvost is beleértve) alkalmassági vizsgálatot. A szükséges vizsgálatok elmulasztása megbosszulhatja magát, ami nem csak a túrázás örömét ronthatja el, hanem a túratársak terhére is válhat. A vizsgálat hiánya súlyos balesethez is vezetett. A túrán egy napokig tartó rossz időjárás komoly idegi és fizikai megterhelést jelent. Nem ajánlatos részt venni keringési zavarokkal küzdő, cukorbeteg vagy ínhüvelygyulladásra hajlamos személyeknek.
7. Minden résztvevő számára kötelező utazási baleset és betegbiztosítást kötni (mivel a rajt hely külföldön van) melynek érvényesnek kell lennie a túra teljes időtartama alatt. Nélküle a BBKKET-n részt venni nem lehet.
8. A vízen mentőmellény használata kötelező, melyet mindenkinek magának kell biztosítania.
9. A balesetek elkerülése végett a túra alatt este 7 és reggel 6 óra között a vízen tartózkodni, valamint a napi indulás előtt, illetve vízen tartózkodás közben szeszes italt fogyasztani tilos. A táborhelyen este 10 és reggel 6 óra között csendet kell tartani.
10. A használt hajókon a magyar nemzeti színeket fel kell tüntetni, valamint valamennyi induló hajót el kell látni az érvényben lévő Hajózási Szabályzatban foglalt kötelező jelölésekkel és felszerelésekkel. Motorcsónakot, vagy segédmotort használni nem szabad.
11. A túrán való részvétel, teljes tábori felszerelés (csónak, sátor, vízmentes csomagolóeszközök, stb ) birtokában, saját felelőségre és kockázatra történik. A rendezők a bekövetkező balesetekért, megbetegedésekért, vagy anyagi károkért felelősséget nem vállalnak és nem fedezik a felmerülő költségeket. Baleset esetén a csónak vezetője felelős.
12. A túra alatt a szakaszbeosztás szerinti táborhelyek betartása kötelező, attól önkényesen eltérni nem szabad.
13. Minden eltérésről a túravezetőt előre tájékoztatni kell, mert adott esetben, balesetet feltételezve az illető felkutatására rendőrségi körözést kell kezdeményezni, mely szükségtelensége esetén, annak súlyos anyagi vonzata a fegyelmezetlen résztvevőt terheli.
14. A túrára csak gyakorlott, edzésben lévő, fegyelmezett és jó egészségi állapotban lévők jelentkezzenek. A résztvevők kötelesek a túratársaknak megadni a tőlük elvárható segítséget.
15. Ismerni kell a hajózási szabályzat vonatkozó részeit és a hajózási jelzéseket.
16. A túrára történő kiutazás és a hajók, eszközök szállítását a szervezők biztosítják.
17. Akik a fentebb leírtaktól bővebb információra vágynak, szeretnének színesebb képet kapni e túráról, keressék Web oldalunkat a www.kajakkenusport.hu címen, vagy írjanak, a mate.vaskuti@mkksz.hu címre. Hasonló túrán első ízben induló résztvevők számára a személyes kapcsolatfelvétel elengedhetetlen.
Élményekben gazdag, jó túrát kívánnak a szervezők.
Budapest,  2010. május 5.
 

Részletek

Kezdés:
augusztus 14, 2010 @ 09:00
Vége:
augusztus 19, 2010 @ 00:00