Skip to main content

Az első győri evezős egyesület 145 évvel ezelőtti megalakulására emlékezik a Győri Atlétikai Club július 23-án, szombaton. A XXV. Némethy – Mihálkovics Tivadar Emlékverseny az alapítók nevét viseli. Az ingyenes programokra nem csak evezősöket várnak!

A Győri Atlétikai Club evezős szakosztálya 2021-ben a szegedi országos bajnokságon Fotó: GYAC

“Közel 500 sportoló nevezett a versenyre” – közölte Papp Oszkár, a Győri Atlétikai Club elnöke.

Szombaton délelőtt az előfutamokat rendezik, majd délután háromnegyed négyig a döntő futamok kerülnek megrendezésre. A befutók a jól ismert Aranypartról jól láthatóak lesznek.

Izgalmas versenyeket, jó zenét, hideg sört, ugrálóvárat ígér a szervező GYAC, a belépés ingyenes Fotó: GYAC

“16:30 óra után a csónakház udvarán szokásainknak megfelelően ünnepélyes eredményhirdetést tartunk, de ezt megelőzően köszönjük azt a 15 evezősünket, akik két hete az utánpótlás országos bajnokságon aranyérmet szereztek. Hagyományainknak megfelelően megkoszorúzzuk alapító elődeink emléktábláit. Sokan nem tudják, hogy az udvarunkon van egy másik – közel 100 éves – emlékmű is, amely az I. világháborúban hősi halált halt több mint húsz győri evezős emléke előtt tiszteleg. Az emlékhely felújítása nemrég fejeződött be, itt is elhelyezzük az emlékezés virágait” – mondta Papp Oszkár.

Az eredményhirdetés után a könnyed szórakozásé lesz a főszerep: két helyi zenekar, a Legendary MX, és a Big Lui Band ad koncertet. A belépés ingyenes, a gyerekeket ugrálóvár várja.