Skip to main content

Vasárnap délelőtt és délután „B” és az „A” döntőkkel befejeződött az idei Ifjúsági Világbajnokság Hamburgban. A magyar csapatot négy egység képviselte a korosztályos világversenyen. 

 Szombaton két magyar egység fejezte be a versenyzést. A FEC versenyzője, Horváth Kitti a normál súlyú egypár evezősök negyeddöntőből sajnos nem jutott be a legjobb 12 közé, végül a “D” döntőre volt elég a teljesítménye. Az idei Ifjúsági Európa-bajnokság 8. helyezett egypár evezőse végül az utolsó futamát megnyerte, így összesítésben a 33 indulóból a 19. helyen végzett. (Edzője: Danó Károly)

Az idei Ifjúsági Európa-bajnokságon szintén 9-ik helyen végző kormányos nélküli négyes egységünk, a Furkó Kálmán (Szolnoki Sportcentrum), Légrádi Levente (GYVSEK), Sőnfeld Álmos (GYVSEK), Szabó Márton (Szolnoki Sportcentrum) összeállítású egység is szombaton fejezte be a versenyzést a 2014-es korosztályos világbajnokságon. A fiúk a “C” döntőben alig lemaradva a futamgyőzelemről, végül a második helyen eveztek át a célvonalon. A fiúk összesítésben a 14. helyen végeztek. (Edzőjük: Molnár Dezső)

A vasárnap délelőtti „B” futamoknál már igen erős ellen-oldalszél miatt különbségek mutatkoztak az egyes pályák között, ennek megfelelően akik a hatos pályán eveztek, azok élvezhették a legnagyobb előnyt. Sajnos a szervezők már későn reagálták le a dolgokat és már csak az „A” döntőkre sorsolták át a pályákat. 

A szervezők kései reagálásnak lett az áldozata a férfi ifi kétpár evezős csapatunk, akik tavaly még serdülő válogatottak voltak. A váci duó próbálta ugyan felvenni a ritmust a kettes pályán a szél miatt kedvezőbb pályán lévő csapatokkal, de az igen erős oldalszél miatt ez nehezen sikerült nekik. Az Ács Kristóf és Bácskai Máté alkotta váci kettősünk a “B” döntőben a 4. helyen végzett így a 25 induló csapatból az összesítésben a 10. helyet szerezte meg. (Edzőjük: Mácsik Miklós)

A délutáni „A” döntőkre már csak egy  magyar érdekeltségű egységünk maradt,  a női ifi kétpárban versenyző Preil Vivien és Gadányi Zoltána (Külker EK). A magyar egység a hármas pályán indult és az igen erős ellen oldalszélben végig a negyedik helyen haladtak. A lányok végül (a 2012-es ifjúsági világbajnoksághoz hasonlóan, amikor is Bácskai Dominika és Kurdi Laura /Vác Városi EK indult ebben a versenyszámban)  a nagyszerű 4-ik helyet szerezték meg. Az idén több országos bajnoki címet is begyűjtő külkeres lányoknak 21 másik kétpár evezőssel kellett megküzdenie az idei Ifjúsági Világbajnokságon. (Edzőjük: Lőrincz Attila)

A 2014-es korosztályos világbajnokságon a legtöbb aranyérmet a rendező németek nyerték, szám szerint hetet. Ezzel a teljesítménnyel természetesen ők végeztek az éremtábla első helyén, második helyen az öt érmet szerző Románia, a harmadik helyet pedig a két éremhez jutó Kína szerezte meg. Jövőre az ifjúsági Európa bajnokságot a csehországi Račicében és az ifjúsági világbajnokságot a brazíliai Rio de Janeiroban rendezik meg.

Minden magyar egységnek gratulálunk!

Összesített szombati eredmények ITT!                    

Összesített vasárnapi eredmények ITT!        

 

-SB-