Skip to main content
2010. május 03. - 09:26

Varga Tamás új párjával fölénnyel nyerte vasárnapi futamát is

A vasárnapi futamokkal befejeződött az első idei, jelentős nemzetközi evezősverseny, a Szegeden megrendezett XXVII. Dr. Simády Béla Emlékverseny. Az előző napi sikerek után ezúttal is elégedetten nyugtázott Ficsor László szövetségi kapitány.

Az augusztusi, egyetemi vb főpróbájaként jegyzett viadalon – melyen félezer hajóegység versenyzője állt rajthoz – a hazai evezősöket, a jelenlévő szerbek, horvátok, szlovákok és osztrákok alig-alig tudták megszorongatni. Vasárnap 22 számban hirdettek győztest. A válogatottak tekintetében a viadal célja a nyári, nemzetközi versenyeken induló együttesek, csapategységek kialakítása volt. Ez jelentős részben sikerrel járt.

Mint Ott Zsuzsanna főtitkár elmondta, az új időmérő informatikai háttér és a rajtgép kitűnően vizsgázott, a mintegy 700 evezős remek, szélcsendes időben teljesíthette a kétezer méteres távot.  

– A hajóegységeket döntő többségükben sikerült kialakítani, ebben az igen erős és nagyszámú nemzetközi mezőnyben a serdülőktől a felnőttekig mindenki becsülettel helyt állt. A bajai világ- és Európa-bajnok Varga Tamás mellé új párt ültettem a danubiuszos Rácz Róbert Bence személyében a könnyűsúlyú kétpárevezős hajóba, az egység mindkét napon meggyőző fölénnyel nyerte futamát, bízom benne, hogy a nagy versenyeken is sikert fognak aratni… – értékelt a kapitány, Ficsor László.

Teljes eredménylista:

https://hunrowing.hu/hirek/international-szeged-regatta-second-day-re…

Budapest, 2010. május 2.

Vasvári Ferenc