Skip to main content

Az evezős világbajnokság utolsó versenynapjának harmadik versenyszámára koncentrált a magyar küldöttség. Varga Tamás (Démász Bajai Spartacus Vízügy SC) – edzője: Bartos Nándor és Rapcsák Károly – pénteken verekedte be magát férfi könnyűsúlyú egypárevezős a mai döntőjébe.

 

 

 

 

A döntőben Tamásnak a kétszeres világbajnok új-zélandi, a japán, az olimpiai ezüstérmes görög, a korábbi világbajnok és olimpiai bronzérmes dán, valamint az U23 ezüstérmes brazil versenyzővel kellett megmérkőznie.

 

 

 

Tamás kissé beragadt a rajtban és „utazó” sebességet – az előfutamhoz hasonlóan – sem sikerült jól elkapnia. Lendületes evezéssel, magas tempóval tartotta a lépést a mezőnnyel. Ezer méter megtétele után az ötödik helyen evezett, és ezt a pozícióját végig meg is tartotta a brazil fiatalember ellen.

 

 

 

„Nem erre a versenyszámra készültem az év eleje óta, de számomra fontos volt, hogy megtudjam, mit tudok egypárevezősben.

 

A döntőbe jutást követően az érem megszerzése sem tűnt lehetetlennek. Valamivel erősebb szélre számítottam, ezért nehezítettem a belkaron, talán emiatt nem tudtam igazán kievezni magamból a maximumot ma.
Örülök, hogy a döntőbe bekerültem, de nem ez volt a legjobb pályám ezen a versenyen.
Következik az Európa-bajnokság szeptemberben.”

 

 

 

1. NZL 6:50.78, 2. GRE 5:52.33, 3. DEN 6:56.25, 5. HUN Varga Tamás 7.01.85

 

 

 

Részletes eredmények a www.worldrowing.com oldalon.

 

 

 

A fent említett Európa-bajnokságra szeptember 18-20 között kerül sor, Bresztben.