Skip to main content

Varga Tamás győzelmével ért véget a csepeli Duna-szakaszon, 6 km-en megrendezett, őszi hosszú-távú evezősverseny. A regattán – melyen mintegy 20 klub evezőse vett részt – 10 versenyszámban hirdettek győztest.

 

 

 

A kormányos nélküli kettesek között a Tisza EE csapatának (Simon Béla, Juhász Adrián) távollétében a Győriek fölénye bontakozott ki. A könnyűsúlyú kormányos nélküli kettest az U23-as vb-ötödik Vermes Péter és Bártfai Péter nyerte. Férfi egypárevezősben Markgrúber Balázs (Csepel EK) lett az első, mögötte Széll Domonkos (Csepel EK) és Csankó Péter (Velencei-tavi Vizisport Iskola Nonprofit Kft) értek célba. Varga Tamás (Démász Bajai VSC) könnyűsúlyú kategóriában Matyasovszki Dániel és Pozsár Bence (Démász Szeged VE) előtt győzött. A nőknél kormányos nélküli kettesben és női könnyűsúlyú egypárevezősben a Ferencvárosi Evezős Club csapata, Klötzl Ildikó és Varga Judit valamint Pálinkás Szabina, míg normál egypárevezősben a Csepel EK versenyzője, Kabódi Erzsébet volt a leggyorsabb.

– Ezzel a versennyel véget ért itthon az idei versenyszezon, melyet hivatalosan az október 23-án megrendezésre kerülő csepeli évadzáró esemény zár, ahol az ország minden klubjából érkező versenyzőket, véletlenszerűen sorsolják nyolcas csapatokba – mondta Ott Zsuzsanna főtitkár.

Itthon ugyan zárul a szezon, külföldön azonban még egy jelentős erőpróba vár a világ legjobbjaira. Hétfőn a világkupa-győztes Galambos Péter és az adaptív evezős Lengyel Mónika elutazott Új-Zélandra, az evezős világbajnokságra.

Eredménylista: https://hunrowing.hu/versenyek/oszi-hosszutavu-verseny

Budapest, 2010. október 18.

MESZ-sajtó