Skip to main content

A Varga Tamás (EDF Démász Bajai SC) – Hirling Zsolt (Vác Városi EC) könnyűsúlyú kétpárevezős (edzőjük: Dani Zsolt) olimpiai kvótát szerzett a Londoni Játékokra, miután remek szerepléssel az elő-, és középfutamok után magabiztosan nyerte a döntőt is a luzerni végső kvalifikációs versenyen.

Ezzel két magyar hajóegység vehet részt a Játékokon, ugyanis a Simon Béla – Juhász Adrián (Tisza Evezős Egylet, edzőjük: Molnár Dezső) kormányos nélküli kettes a 2011-es világbajnokságon már kiharcolta az indulás jogát a sportág részére.
 
A Varga Tamás – Hirling Zsolt világ-, és Európa-bajnok kettős tavaly ősszel ült össze ismét, miután Hirling Zsolt két év kihagyás után visszatért az evezős válogatott edzésekhez. A döntést követően a hatalmas elánnal végzett munka a lucerni győzelemmel olimpiai részvételt jelent a számukra.
 
Hirling Zsoltnak és Varga Tamásnak ez már a harmadik olimpiájuk lesz, legjobb olimpiai eredményük az Athénban szerezett ötödik hely.
Gratulálunk a páros gyűzelméhez és további eredményes felkészülést kivánunk nekik az Olimpiára!
 
Luzernben összesen négy csapatunk állt rajthoz, közülük három – a férfi könnyűsúlyú kétpár, a férfi egypárevezős és a férfi négypár – döntőbe került. Galambos Péter könnyűsúlyú versenyző létére is megállta a helyét a normálsúlyú egypárevezősök, szintén az Olimpiai részvételért harcba szállók nagyon erős nemzetközi mezőnyében, hatodik helyen ért célba.
 
Gratulálunk a lucerni végső kvalifikációs versenyen indult evezős csapatnak!