Skip to main content

Húsz klub részvétele mellett zajlik Velencén, a Magyar Evezős Szövetség rendezésében, az első 2014-es válogató és egyben az idei első 2000 méteres verseny. A több mint százötven beülős pénteki kis- és csapathajós válogató-viadalok a könnyűsúlyúak mezőnyében az esélyesek győzelmét hozták.

 

 

 

Azonnal az első A-döntőt Galambos Péter (Vác Városi Evezős Club) nyerte, mégpedig a papírformának megfelelően. Az immáron háromszor az év legjobbjának választott világbajnoki ezüstérmest a levezetést követően állítottuk meg. Véres mezzel és véres füllel találtuk. Azonnal a célba érkezést követően, még a dokkon vért vettek a sportolóktól:

„Számítottam a sikerre. Jól ment az evezés, pedig a három teljesített futamon háromféle széllel kellett megküzdenünk. Az idei év elsősorban a dublóé. A válogató-versenyek kiváló felkészülést biztosítanak az év nagy nemzetközi eseményeire. Az talán még korai, hogy a párosban való szereplésre tippelni lehessen, de minél előrébb kell jutni!” – mondta Péter.

A felnőtt női könnyűsúlyú egypárevezősöknél sem borult az előzetes esélylatolgatás. Bene Dorottya (Danubius Nemzeti Hajós Egylet) számára a 20 másodperces előnnyel való győzelmet határozták meg.

„Ahhoz kellett ez a különbség, hogy a felnőtt mezőnyben indulhassak a jövőben. Nagyon kíváncsi vagyok magamra egyesben, de Vareseben párosban állunk rajthoz. Az U23-as világbajnokság előtt még kérdéses kivel ülök egy hajóba. – gondolkodott hangosan Dorottya.

„Nagy meglepetések nem értek! – szögezte le Ficsor László szövetségi kapitány. Jó, hogy vannak fiataljaink, akik, remek eredményeket produkáltak a vízen is. A nemzetközi viadalok előtt tudunk olyan egységeket összeállítani, akik az idén fejlődve eséllyel állnak rajthoz a jövő évi olimpiai kvalifikációs versenyen.

„Még nem tudni ki érhet oda a belgiumi ifi Európa-bajnokságra, mely az augusztusi hamburgi ifjúsági világbajnokság előszobája“ – értékelt Danó Károly, utánpótlás-kapitány és utánpótlás-koordinátor.

CsatolmányMéret
PDF icon Evezős válogatóeredmények140418.pdf654.13 KB