Skip to main content

Száz százalékos mérleggel abszolválták a Hazewinkelben zajló U23-as Eb első napját a magyar evezősök. Nyolcból nyolc egységünk jutott tovább.

Szklenka Bence normálsúlyú egypárevezősben magabiztosan jutott a legjobb 12 közé. Mácsik Miklós tanítványa előfutamában lengyel vetélytársa mögött a 2. helyen jutott a középdöntőbe.

Fotók: Czucz Bálint/Magyar Evezős Szövetség

Normálsúlyú kettesben a Koncsik Dominik, Juhász Tamás párosunk az előfutamból nem jutott tovább, azonban a reményfutamban ellentmondást nem tűrően versenyzett. Pergel László csapata végig vezetve mindenkit maga mögé utasított, és a bolgár csapattal karöltve a legjobb hat közé jutott.

Kormányos nélküli négyesben a Király Miklós, Szabó Gábor, Szentpáli Gergő, Szentpáli Balázs összetételű csapatunk szintén a reményfutamból kvalifikált. A Dani Zsolt által felkészített csapat a 4.helyen jutott be az A döntőbe.

Könnyűsúlyú kétpárevezősben Bridge Henry, és Szőllösi Balázs is örülhetett a reményfutam végén, 4. helyen vívták ki az A döntős szereplést Ficsor László tanítványai.

Női négypárunknak, azaz Galcsó Flórának, Kas Natáliának, Harsányi Viktóriának, és Zsiros Jankának is a reményfutam hozott felüdülést. Az olasz, és a német hajót megelőzve a 4. helyen jutottak a legjobb 6 közé Lőrincz Attila tanítványai.

Könnyűsúlyú kétpárban Szili Dorina, és Fehérvári Eszter a reményfutam után nyugodhatott meg, és kezdhetett készülni az A döntőre, Alföldi Zoltán tanítványai a 4. helyről kvalifikáltak a legjobb 6 közé.

Könnyűsúlyú kettesben a Boros Bálint, Czinege Tamás páros a pályaosztó futamban féltávnál még az első helyen haladt, majd a 4. helyen ért célba. Talán nem baj, hogy tartalékoltak Pergel László tanítványai a fináléra, nehogy ismét pár századmásodpercen múljon az érem…

A Gedeon Anna, és Bóka Sára alkotta könnyűsúlyú kettesünk Lőrincz Attila felkészítésével az olaszok mögött a 2. helyen zárt a pályaosztó futamban.

A tartalékok versenyében egy üldözéses versenyt rendeztek, Domokos Mátyás, Ficsor László tanítványa 50 másodperccel a svájci hölgy tartalék szkiffes mögött rajtolt, és a DNHE versenyzője pár bólyasor híján be is hozta hátrányát.

Mindenkinek gratulálunk, és sok sikert kívánunk vasárnapra!

HAJRÁ MAGYAROK!