Skip to main content

Világbajnoki döntős Csepel Zsófia és Fehérvári Eszter! Szklenka Bence is tovább repesztett Racicében.

Óriási csatát vívott női könnyűsúlyú kétpárevezősünk a péntek reggel folyamán a szám reményfutamában. A lányok jól rajtoltak, már a táv korai szakaszában felvették a második pozíciót, és féltávig ezt egy hajós előnyre tudták növelni a franciák előtt, akik azonban folyamatosan robbantottak és mindent megtettek hogy feljöjjenek a mieinkre. Ezt nagyon szép versenyzéssel, és óriási akaraterővel sikerült elhárítania Csepel Zsófinak és Fehérvári Eszternek, így végül másodikként haladtak át a célvonalon. Ezzel az egység olimpiai számban kivívta a legjobb 6 közé jutást az U23-as Világbajnokságon!
Szívből gratulálunk!

Szklenka Bence már a legjobb 12 között! A férfi normálsúlyú egypárak negyeddöntőjében a magyar szkiffes magabiztosan tarttota második pozícióját, sikeresen visszaverve a támadásokat paraguayi ellenfelétől. Bence ezzel a szombati A/B középfutamba jutott, ahol szurkolhatunk neki a döntőbe jutásért.
Gratulálunk!

Normálsúlyú négyesben Koncsik Dominik, Király Miklós, Király Csaba és Juhász Tamás ötödik helyen ért célba a reményfutamban, így az egység a ‘C’ döntőben folytatja a versenyzést.

A női normálsúlyú kétpárevezősök reményfutamában Benda Orsolya és Zsiros Janka ötödik lett, így a dubló ‘C’ döntőbe jutott.

Közel volt a továbbjutás férfi normálsúlyú kétpárevezősünknek a reményfutamban, sajnos a horvát dublónak sikerült megelőznie a mieinket, így Szabó Gábor és Újhelyi Mihály a C/D középfutamban versenyezhetett tovább, amelyben harmadik lett ezzel bejutottak a ‘C’ döntőbe.