Skip to main content

Borongós idő, közel tíz fokkal alacsonyabb hőmérséklet, ellenszél – ezek voltak az időjárási viszonyok az evezősök U23 világbajnokságának zárónapján.
Bártfai Péter és Vermes Péter révén egy „A” döntőben voltunk ma érdekeltek. A férfi könnyűsúlyú kormányos nélküli kettesek legjobb hat csapata között ők voltak az ötödik leggyorsabbak. A pálya első 500 méterén még érmes esélyeink is voltak, de végül a dobogóra nem sikerült feljutni. A fiatal győri csapatot Molnár Dezső készítette fel a versenyre.
Juhász Adrián és Simon Béla (Tisza Evezős Egylet, edző: Molnár Dezső), a férfi kormányos nélküli kettes versenyszámban a 7. helyet szerezte meg. A szolnoki fiúk idei hullámzó teljesítményének ma nyoma sem volt, kétséget nem hagyva, magabiztos fölénnyel nyerték a „B” döntőt, megelőzve olyan csapatokat, mint az Egyesült Államok, Olaszország, Argentína.
Széll Domonkos (Csepel Evezős Klub, edzője: Bene László) a féri egypárevezősök „B” döntőjében evezett, és bár sokkal jobb formát mutatott, mint tegnap, ez így is csak a hatodik helyre volt elegendő. Ezzel az összesített rangsor 12. helyét foglalja el.
Férfi kormányos nélküli négyesünk (Markgruber Balázs, Forrai Dávid, Veréb Dávid, Dumitrás István; edző: Bartos Nándor), akik szintén a kisdöntő résztvevői voltak, a negyedik helyen értek célba, így végül egy 9. hellyel zárták a világbajnokságot.
 
A csapatból szinte mindenki részt vesz az augusztus 13-15. között Szegeden megrendezendő Egyetemi Evezős Világbajnokságon is.
 
 
 
Részletes eredmények: www.worldrowing.com