Skip to main content

Szép reggelre virradt az evezős társadalom. Amíg idehaza ébredeztünk, közben javában zajlott az evezősök utolsó napja Szingapúrban az ifjúsági olimpián, ugyanis 6 óra időeltolódás miatt már elkezdődtek a döntők. Két csapatunk volt érdekelt. Egyik Bíró Márk, aki a B döntőben szállt vízre, a másik az Uglik Szimóna – Kiss Hella páros, akik az A döntőben lapátoltak.

Bíró Márk (Tisza Evezős Egylet, edző Molnár Dezső) hatalmas hajrában, mindvégig kiélezett küzdelemben megnyerte a fiú egypárevezősök B döntőjét. Csupán 4 század választotta el őt és a második helyen beérkező új-zélandi srácot az elsőségtől, de végül Márk jött ki győztesen! A bronzérmet a svájci versenyző szerezte meg. 

Uglik Szimóna – Kiss Hella (EDF Démász Bajai SVSC és Csepel EK, edző Bartos Nándor) kormányos nélküli kettes a ma reggeli döntőben a 6. helyen értek célba, ezzel pontokat szerezve Magyarországnak. A páros az evezésben nem megszokott 1000 méteren a brit, ausztrál, görög, olasz, és román csapatok mögött értek célba. 

A sportolók Ficsor László szövetségi kapitány vezetésével a héten még ismerkednek a hely szépségeivel, és kipihenik magukat, hiszen mind a két egység nagyon szépen teljesített. Gratulálunk a versenyzőknek és az őket felkészítő edzőknek. Külön megemlítem még Bene Lászlót, aki Kiss Hella klubedzője.

Evezős képek itt a versenyről: http://www.flickr.com

Reméljük kapunk a versenyzőktől képeket, amelyeket majd meg tudunk osztani Veletek.