Skip to main content

Az olaszországi Vareseben zajló U23-as, és ifjúsági világbajnokság második napján is az idősebb korosztályé volt a pálya. U23-as férfi egységeink közül könnyűsúlyú kétpárunk magabiztosan jutott tovább, normálsúlyú kettesünk nagyot versenyzett. Összesen hét egységünk állt ma rajthoz.

A Bridge Henry, és Szőllősi Balázs alkotta könnyűsúlyú kétpárunk magabiztosan jutott tovább előfutamából. Ficsor László tanítványai végig az éllovas törökök nyakán haladtak, és az amerikaiak, az új-zélandiak, és a németek előtt nagy előnnyel értek célba a második helyen. Dublónk csütörtökön délután rajtol az elődöntőben.

Fotók: Czucz Bálint/Magyar Evezős Szövetség

Normálsúlyú kettesünk Juhász Tamás, és Koncsik Dominik 500 méternél még a második helyen haladt, majd a 4. pozícóba csúszott vissza az utolsó résztávra. Nagyot finiseltek Pergel László tanítványai! A franciákkal csatáztak nagyot a középdöntőt jelentő harmadik helyért. Mindössze nyolc tizeddel maradtak el vetélytársaiktól, így is maguk mögött tartották az angolokat, és a jelentős hátránnyal beérkező németeket. A srácok bizakodva várhatják a holnapi reményfutamot, amelyben az öt egység közül a második legjobb idővel rendelkeznek.

Könnyűsúlyú ketteseink közül Boros Bálintnak, és Czinege Tamásnak sikerült jobban az előfutam. Egységünk féltávnál még a továbbjutást jelentő második helyen haladt, ám az olaszoknak, és az amerikaiaknak jobban sikerült a hajrá. Pergel László tanítványai a harmadik helyen értek célba, a reményfutamban szerdán délután állhatnak rajthoz.

Gedeon Anna, és Bóka Sára az ötödik helyen ért célba az előfutamban. A Lőrincz Attila által felkészített könnyűsúlyú peror ugyancsak szerdán délután, a reményfutamban javíthat.

Keddi szereplésünket egyébként női kétpárevezős egységünk nyitotta. Galcsó Flóra, és Kas Natália kettőse előfutamában sokáig a 3. helyen haladt, végül a két továbbjutó: a románok, és a dél-afrikaiak, illetve az őket lehajrázó új-zélandiak mögött a 4. helyen ért célba. A reményfutamban folytathatják.

Könnyűsúlyú dublónk, azaz Szili Dorina, és Fehérvári Eszter kettőse a 6. helyen ért célba előfutamában, amelyből csak az éllovas juthatott tovább, Alföldi Zoltán csapata szerdán délután a reményfutamból harcolhatja ki az A döntős szereplést, ehhez, az 1-2. helyen kell célba érniük.

A napot normálsúlyú egypárevezősünk Zsiros Janka szereplése zárta. Lőrincz Attila tanítványa a reményfutamban rajtolt el, és az első két hely valamelyikét kellett volna elcsípnie a legjobb tizenkettő közé jutáshoz, végül a 4. helyen zárt, így a C/D elődöntőben folytathatja csütörtök délután.

Szerdán már az ifjúságiak is bekapcsolódnak a küzdelembe.

Mindenkinek sok sikert kívánunk! HAJRÁ MAGYAROK!