Skip to main content

A Vareseben zajló U23-as, és Ifjúsági világbajnokság utolsó előtti napján egy egységünk volt érdekelt A döntőben. Az ifiknél egypárevezősünk Pádár Luca magabiztosan jutott a legjobb hat közé. Férfi U23-as egypárunk, és könnyűsúlyú kétpárunk jól ment a B döntőben. Jól versenyzett férfi ifi kormányos nélküli négyesünk, amely a B döntőben zárhatja szereplését. 

Az U23-as könnyűsúlyú kétpárevezős versenyszám A döntőjében Szili Dorina, és Fehérvári Eszter volt érdekelt a szombati versenynapon. Lányaink a hatodik helyen érkeztek célba, ezzel pontot téve U23-as egységeink szereplésére.

Fotók: Czucz Bálint/Magyar Evezős Szövetség

Gratulálunk a lányoknak, és edzőjüknek Alföldi Zoltánnak!

Szklenka Bence az U23-as normálsúlyú egypárevezősök B döntőjében remekül versenyzett. Féltávnál még a harmadik helyen evezett, majd megelőzte a svácji Bojan Reuffurth-t, és 1500-nál már a vezető pozícióban lévő angolt, Callum Dixont támadta. Bence végül a brit mögött a 2. helyen végzett, és összesítésben a 8. helyen zárta a világbajnokságot.

Gratulálunk Bencének, és edzőjének Mácsik Miklósnak!

U23-as könnyűsúlyú kétpárevezős egységünk, azaz Bridge Henry, és Szőllősi Balázs a belga, és a görög dubló mögött, valamint a brazil, és amerikai csapatot megelőzve a 3. helyen végzett a B döntőben, azaz összesítésben 9. helyen zárta a világbajnokságot.

Gratulálunk a srácoknak, és edzőjüknek, Ficsor Lászlónak.

Az ifik – köztük a mieink is – még holnap is versenyeznek Vareseben. Pádár Luca pedig illusztris társaságban zárhatja a világbajnokságot! Ugyanis ma az egypárevezősök között a legjobb hat közé jutott, miután a harmadik helyet szerezte meg az elődöntőben. Luca végig stabilan a 3. pozícióban haladt, és maga mögé utasította a brazil, a cseh, és a moldáv lányt. Német, és holland vetélytársával együtt masírozott a futamból az A döntőbe, amely vasárnap 14:40 órakor rajtol.

Férfi ifi kormányos nélküli négyesünk Kalmár Áron, Pálmai Ágoston, Kunstár Simon, Csizmadia Ádám összetételben a 4. helyen ért célba az elődöntőben, így a B döntőbe került. A srácok végig közel voltak a továbbjutást a 2., illetve 3. helyen kivívó román, és német csapathoz. Az utolsó 500 méteren nem tudták tartani velük a tempót, ugyanakkor maguk mögött tartották az osztrák, és a szerb négyest. Vasárnap 10:50 órakor rajtolnak a B döntőben.

Sok sikert kívánunk a zárónapra!

HAJRÁ MAGYAROK!