Skip to main content

A tegnapi négy versenyszám és a megnyitó után megkezdődtek a küzdelmek a 23 év alattiak Evezős Villágbajnokságán Hollandiában.

A tegnap a legnehezebb előfutamban szerpelt férfi könnyűsúlyú kormányos nélküli kettes: Bártfai Péter, Vermes Péter (Gyõri VSEK) reményfutamot magabiztosan hozták a 5 mp-vel megelőzve a második helyen befutó egységet.

Kemény mezőnyben női könnyűsúlyú egypárevezős Bálint Sára (EDF-Démász Szeged VE) 4. helyen ért célba, így holnap a reményfutamban kell helyt állnia.

Női kétpárevezős Sáska Beáta (Budapest EE) és Tóth Evelyn (Csepel EK) futamukban 5. helyen eveztek be, holnap reményfutam.

Férfi kétpárevezős Rókus Zorán (EDF-Démász Bajai SVSC) és Csankó Péter (Velencei-tavi VSI) futamukban szintén 5. helyen zárták a futamot, holnap a reményfutamban bizonyíthatnak.

Férfi könnyűsúlyú kétpárevezős Pozsár Bence és Matyasovszki Dániel (EDF-Démász Szeged VE) angolokkal nagy csatában voltak végig, de végül a magyar csapat nyerte mind a futamot, mind a küzdelmet. kellett a győzelem, hiszen így egyből a középfutamba jutottak.

Férfi könnyűsúlyú kormányos nélküli négyes Novák Edvin, Vallyon Bence (Szolnoki Fõiskola-Tisza EE), Forrai Dávid (EDF-Démász Bajai SVSC), Krepesics Péter (Csepel EK) egység sem bízta a véletlenre a dolgot, ugyanis a német csapat után a 2. helyen ért célba. Ők is egyből a középfutamba jutottak.

Férfi egypárevezős Széll Domonkos (Csepel EK) 28 indulóból a ötödik legjobb időt evezte. előfutamában második helyen ért célba. holnap a negyeddöntőben folytatja.

Női egypárevezős Gyimes Krisztina (Gyõri VSEK) ezen a világversenyen párja nélkül versenyez. Kriszta az előfutamában 2. lett, így szintén bejutott a középdöntőbe.

 

holnapi startlista: www.sportresult.com/…World_Rowing_U23_2011.07.22.pdf

 

Ambrus Attila csapatvezető jelentése a világbajnokságról:

Az idő és az eredmények is egyformán változatosak voltak! Hol gyönyörű napsütés, hol szakadó eső! A könnyű férfi dubló fantasztikus versenyzéssel nyerte a futamát (csak az első jutott közvetlenül a középfutamba) az angolokat verték 8 század másodperccel. Ezernél negyedikek voltak, viszont hittek magukban és ez volt a lényeg. A könnyű peror a tegnapi idegesebb pálya után ma már futamgyőzelemmel került a középdöntőbe.

A könnyű négyes nem túl stresszes de annál szebb evezéssel jutott szintén a középdöntőbe, második helyen. Szkiffeseink is kitettek magukért Gyimes Kriszti második helyen került a legjobb 12 közé, Széll Domonkos szintén második helyezéssel került a legjobb 18 közé impozáns evezéssel és Bálint Sára mint egyik legfiatalabb versenyzőnk, megilletődöttség nélkül végigküzdötte a pályát, de holnap még a reményfutamban tud tovább javulni.

A két normál dubló még keresi az igazi formáját, a tavalyi 5-dik Sáska-Tóth nagyon elmaradt a tavalyi formától, de van még bizonyítási lehetőség, míg a Csankó-Rókus biztató evezést mutatott ahhoz képest, hogy egy frissen összeült csapatról van szó!

Így a mai nap minden csapatunk megőrizte a döntőbe jutás lehetőségét, de a holnapi napon ez is kiderül! (amennyiben az időjárás nem szól közbe, ami a hét végére tovább romolhat)