Skip to main content

Lezajlott a hat magyar érdekeltségű reményfutam a kruszwicai U23-as Európa-Bajnokságon. Benda Orsolya a második helyen jutott fináléba a reményfutamból. Szklenka Bence is továbbjutott, vasárnap délelőtt a középfutamból harcolhatja ki a döntős szereplést. Négy egységünk a B döntőbe jutott.

Normálsúlyú egypárevezőseben Benda Orsolya rögön egy szenzációs versennyel indította a szombat délutánt, hiszen végig stabilan a második helyen haladva, cseh versenytársa mögött célba érve kiharcolta az Eb-döntőbe jutást! Gratulálunk!

Szklenka Bence szintén továbbjutott a normálsúlyú egypárevezősök reményfutamából. Féltávnál vezetett, onnantól csak épp annyit “tett bele”, amivel biztosította magának a továbbjutást, végül magabiztosan kontrollálva a mezőnyt, “könnyedén” a második helyen ért célba. Bencének még vasárnap délelőtt 9:15 órakor lesz egy középfutama a legjobb 6 közé jutásért. Sok sikert kívánunk!

Szentpáli Gergő és Szentpáli Balázs harmadikként haladt át a célvonalon a normálsúlyú kettesek reményfutamában, így egy helyezéssel lecsúsztak a döntőről. B döntőjük vasárnap 9:30-kor rajtol.

Zsiros Janka és Elek Boróka ötödik lett a normálsúlyú kétpárak között, így a vasárnap 09:35-kor kezdődő B fináléba jutott.

Koncsik Dominik, Király Miklós, Király Csaba és Juhász Tamás negyedikként ért célba a normálsúlyú négyesek reményfutamában. Az egység vasárnap 9:45-kor versenyezhet újra a 7-11. helyek valamelyikéért.

Hajdú Zsolt, Papp Benedek, Újhelyi Mihály és Szabó Gábor összeállítású normálsúlyú négypárunknak sem jött ki a lépés, a hatodik helyet szerezték meg futamukban, így szintén a B döntőben zárják majd a versenyzést, amit vasárnap 9:55-kor rendeznek meg.

Az Eb első versenynapjának mérlege öt döntős egység, egy a legjobb 12 közé jutott, és 4 B döntős egység. Nagyon sok sikert kívánunk holnap minden versenyzőnknek!

Szurkoljunk vasárnap is az U23-as válogatottnak! HAJRÁ MAGYAROK!