Skip to main content

A magyar egységek közül sajnos egyik egységnek sem sikerült egyből kavalifikálódni a középdöntőkbe, így mindenki a reményfutamokra készül az ifjúsági világbajnokságon Etonban.

ifjúsági kormányos nélküli kettes (19 induló): Vancsura Bendegúz, Csányi Péter (EDF-Démász Bajai SVSC, edző: Bartos Nándor) egység futamukban negyedik helyen végeztek, meglőzve a francia és chillei csapatot. 9. legjobb időt evezték a 18 induló közül.

ifjúsági kétpárevezős (25 induló): Kaszás Kornél (Győri Vízügy SEK), Bíró Márk (Szolnoki Főiskola-Tisza EE, edző: Kiss László) páros 2 mp-cel lemaradva a svájciak mögött értek célba, és mivel csak a futamgyőztes kerül egyből a középdöntőbe, így ők holnap folytatják. Az előfutamok során az ötödik legjobb idejük lett a 24 egységből.

ifjúsági négypárevezős (21 induló): Mészáros Csongor, Matheisz József (Mohácsi Torna Egylet), Papp Gergely, Pétervári-Molnár Bendegúz (Budapest Evezős Egylet, edző: Molnár Zoltán) alkotta hajó az olasz és a román csapatok után harmadik helyen értek be. Összeségében a hetedik legjobb időt evezték a 21 induló közül.

Eredmények ide kattintva >>>

Augusztus 5-i startlista