Skip to main content
2013. szeptember 28. - 11:19

Túl az első 100 kilométeren…

…bőven a korábbi csúcsok szintidején belül!!!!!!

296 kilométer 24 óra alatt, 6 fős csapattal, kétpárevezős hajóban
 
A rekordkísérlet első óráiban kiderült, hogy nem is olyan könnyű megdönteni egy Guinness rekordot, de szerencsére nem a versenyzőknek csökkent a lelkesedése, hanem a technika és az időjárás okozott nehézségeket. A külön az erre a célra fényszórókkal és technikai háttérrel felszerelt motorcsónak menet közben elromlott, így a tartalék gumi motorosba kellett átszállniuk a kísérőknek. A másik nehézség, ami kisebb falat emelt a vállalkozás elé,a köd volt, mégpedig a vaksötétben, itt egy kicsit fel is borult a váltásrend, Varga József egy harmadik kört is bevállalt azért, hogy olyan versenyző evezzen akinek jó a helyismerete. A hajnali órákban néhány méter volt csak a látótávolság, így a fiúk a szokásosnál is jobban várták ma reggel a napfelkeltét.
 
Ahogy arról korábban beszámoltunk, minden páros két kört (20 km) evez, majd ezután vált. Ha mindenki tartani tudja a tempót, akkor kb. másfél óránkét követik egymást a váltások. A pályát geodéta mérte ki, a fordulókat pontos koordináták alapján éjszaka világító bója jelzi majd. A szakember mindhárom rekordot külön rögzíti: a korábbi, még érvényben lévő, németek által felállított 263 kilométerest, az újabb, de még nem hitelesített hollandok evezte 295,2 kilométerest, és a (remélhetőleg) legújabb csúcsot, a 24 óra letelténél is.
 
Terveink szerint a rekordevezés alatt rendszeresen jelentkezünk hírekkel, fotókkal és lehetőség szerint rövid videókkal is.
 
A Guinnessrekord-kísérlet helyszíne: Budapest, Pünkösdfürdő, Szentendrei-Dunaág 1-6. folyamkilométer között, a „bázis” a Ganz Villamossági Evezős Klub lesz (1039. Bp. Királyok útja 297/b)
 
Időpontja: 2013. szeptember 28. hajnali 2 órától – szeptember 29. hajnali 2 óráig.
 
A csapat tagjai: Dr. Varga József, Simon Gergely, Tamás Bence, Halupa János, Preil Patrik, Vermes Péter