Skip to main content
2015. július 26. - 06:42

Túl a középfutamokon az U23-as Világbajnokságon! Papp-Pétervári dubló az ‘A’ döntőben!

Lezajlottak a magyar vonatkozású ‘B’ döntők és középfutamok Plovdivban, az U23-as Világbajnokságon! Papp Gergely és Pétervári Molnár Bendegúz ‘A’ döntőben!
 
Női könnyűsúlyú négypárevezős egyégünk, Polivka Dóra, Krémer Eszer, Kiffer Dorina és Domonkos Zita harmadikként végeztek a ‘B’ döntőben, ahol csupán 3 másodpercen belül maradtak alul a győztes Osztrák egységtől. A lányok ezzel a 9. helyen zárták a Világbaknokságot! Gratulálunk nekik és edzőjüknek, Ficsor Lászlónak!
 
Férfi könnyűsúlyú négypárban Müller Márk, Németh Sámson, Fiala Balázs és Juhász Dániel nagy küzdelemben volt az Amerikai és Osztrák egységgel, 1500 méternél sikerült is 3. pozícióba kerülni, ám a célvonal előtt az Oszták egység vissza tudott zárkózni, így a Magyarok 15 századmásodperccel lemaradva negyedik helyen értek célba, és ezzel összesítettben a 10. helyen zárták a versenyzést. Gratulálunk nekik és edzőjüknek, Molnár Zoltánnak (‘Lopez’).
 

A mai ‘B’ döntőket a középfutamok követték, ahol elsőként Bene Dorottya állt rajthoz. Dóri rendkívül kitartóan küzdött, és végül stabil negyedikként ért célba középfutamában. A női könnyűsúlyú egypárak ‘B’ döntője holnap reggel 08:00-kor rajtol. Gratulálunk neki és edzőjének, Ficsor Lászlónak, sok sikert kívánunk a holnapi naphoz!
 
Vancsura Bodó és Csányi Péter a hirtelen cseréjük ellenére remekül helyt áll a középfutamban, és az 5. helyet szerezte meg. Ezzel ők is a ‘B’ döntőben folytathatják a versenyzést. Gratulálunk a kettesnek és Alföldi Zoltánnak!
 
Horváth Kitti és Bertus Kitti rendkívül magabiztosan haladt a női kétpárevezősök középfutamában. Negyedik pozíciójukat stabilan tudták tartani a táv második felén is, így ‘B’ döntőbe jutottak ahol a 7-12. helyekért fognak küzdeni a holnapi nap során. Gratulálunk a dublónak és edzőjüknek, Petrity Rudolfnak!
 
Férfi normálsúlyú kétpárevezős egységünk Papp Gergely és Pétervári-Molnár Bendegúz középfutamában szoros küzdelem alakult ki a bejutó helyekért. A mieink kitűnően helyt álltak, és jól kezelték az érkező támadásokat a mögöttük haladó Francia egyégtől. A továbbjutó csapatok között csupán egy másodpercnyi különbséggel a magyarok harmadikként haladtak át a célvonalon, és ezzel bejutottak a holnapi ‘A’ döntőbe. Gratulálunk nekik és edzőjüknek, Molnár Zoltánnak!
 
Csiszár Péter és Szlovák Bence a férfi könnyűsúlyú kétpárevezősök igen erős középfutamában hatodikként haladt át a célvonalon, ezzel ők is a ‘B’ döntőben küzdhetnek majd a legjobb helyekért.
 
Matheisz József középfutamában a hatodik helyről indított, ám kitartó küzdelemmel sikerlüt felzárkóznia és az előtte haladó Litván egypárevezőst is maga mögé parancsolva negyedikként ért célba. Holnap ő is a ‘B’ döntőben áll rajthoz hogy megküzdjön a 7-12 hely valamelyikéért.
 
A magyar versenyzők összességében nagyon szépen helytálltak, saját és edzőik állítása szerint is derekasan küzdöttek, és megpróbálták kihozni a maximumot a mai napból.
 
Gratulálunk a magyar versenyzőknek, edzőiknek és sok sikert kívánunk a vasárnapi döntőkhöz!