Skip to main content
2013. augusztus 23. - 13:01

Trópusi eső zúdult Csungdzsura

Ficsor László szövetségi kapitány helysízni beszámolója.

4.nap 

”Csütörtök délelőtt őrülten párás, meleg idő volt. Még a helyiek is igyekeztek a légkondicionált helyiségekbe húzódni. Az evezősök a kikötés után egyből a vízbe vetették magukat, vagy a hajómosásra szolgáló csőből locsolták magukat vízzel. A parton nézelődőkről is – bár nem mozogtak – ömlött az izzadtság.

Az bizonyos, hogy a párás melegben történő evezés, jelentős többletterhet ró majd az versenyzőkre.

Míg Székely István, a kölcsönzött adaptív hajók beállításával foglalatoskodott, addig Lengyel Móni, és Németh Szabolcs a pálya létesítményeivel ismerkedett.

A helyszín érdekességei közé tartozik, hogy a szárazföld folytatásaként egy kb. 1.300 méter hosszú beton pontonhidat húztak fel, melyről közelről lehet a csapatokat kísérni, és amennyiben marad a cél felé haladó folyó sodrása, úgy nagyjából húsz másodperccel fognak a csapatok jobb időt evezni a szokásosnál.

Délután a Rapcsák Károly csoportnak (Galambos Péter, Széll Domonkos) pihenője volt, ezért a szálláson maradtak, de az erős szél okozta tarajos hullámok, illetve az ebből fakadó pályazár miatt Móni és Szabolcs is kénytelen volt ergométerezni, míg a kormányos nélküli kettes mintegy öt kilométert tudott csak evezni.

Késő délutánra volt szerencsénk megismerkedni az igazi trópusi felhőszakadással is, ami péntek délelőttig, kisebb nagyobb megszakításokkal, egyre csendesedve kitartott.

A délelőtti pályára érkezésünkkor, több nemzet sportolóihoz csatlakozva, Németh Szabolcs és Juhász Adrián átestek a doppingvizsgálaton, majd minden csapatunk evezni tudott végre, az esőzés miatt kissé lehűlt időben. Délután Molnár Dezső csapata vette ki pihenőjét, míg a többiek eveztek.

A beszélgetésekből ítélve a versenyzők és edzőik már nagyon várják a holnap délutáni előfutam sorsolásokat és az azt követő versenyeket.”