Skip to main content

A szegedi Maty-éren, szombaton folytatódtak a 111. Evezős Országos Bajnokság küzdelmei, újabb számokban avattak bajnokokat.
 
A női könnyűsúlyú egypárevezős szám korábbi bajnokát, dr. Alliquander Annát (DNHE) evezős párja, Hajdú Zsuzsa (Csepel EK) megelőzte a szombati döntőben, ezzel több éves címvédés-sorozat szakadt meg Anna számára. Harmadikként a VVSI versenyzője, a jövő heti bresti (Fehéroroszország) U23-as világbajnokságon könnyűsúlyú egypárevezős számban induló Karácsony Dorottya ért célba.
 
Női kétpárevezősben az U23-as válogatott Tóth Evelyn (Csepel EK), Sáska Beáta (ESZTEHE) duó végzett az élen, az idén újra összeülő Kónya Alíz és Verőci Lídia (EDF Démász Szeged) és a Vác Városi EC versenyzői, Szabó Katalin és Vácy Emese előtt.
 
Női felnőtt kormányos nélküli négyesben első lett a Ferencvárosi Evezős Club, második a Csepel Evezős Club, harmadik az EDF Démász Szeged csapata.
Férfi könnyűsúlyú egypárevezősben magabiztosan hozta formáját az idei kétszeres világkupa-győztes Galambos Péter (Vác Városi EC), aki megvédte tavalyi bajnoki címét, Csepregi Gábor (DHNE) és Krpesics Péter (Csepel EK) előtt.
 
Férfi kétpárevezősben meglepetésre a VVSI egysége, Hermann Róbert – aki tíz év kihagyás után térti vissza a sportágba – és Csankó Péter fölényesen nyert a második helyen lapátoló világ és Európa-bajnok Varga Tamás és Rókus Zorán összeállítású bajaiak előtt. Harmadik az U23-as vb-re készülő Kelemen Áron (EDF Démász Bajai SVSC) és Elekes Szilveszter (Ganz Vill. EK) lett.
Férfi kormányos négyesben a korábbi bajnok Csepel EK csapata (Mezei, Ékes, Fábián, Szabari) megvédte címét a második EDF Démász Szeged és a bronzérmes DNHE csapata előtt.
 
Férfi kormányos nélküli négyesben a Tisza EE nagy küzdelemben szerezte meg a bajnoki címet (Vinkó, Szekér, Vallyon, Novák), másodikként a EDF Démász Bajai SVSC, harmadikként a EDF Démász Szeged egysége végzett.
 
A nap záró száma a férfi könnyűsúlyú nyolcas volt, melyben az idei elsőséget is az EDF Démász Szeged (László, Bakacsi, Pozsár, Radics, Molnár, dr. Kitka, Lele, Csatlós, k: Adonyi) szerezte meg, megvédve tavalyi címüket. Második lett a DNHE, harmadik a Külker EK nyolcasa.
Eredmények: https://hunrowing.hu/versenyek/orszagos-bajnoksag-0