Skip to main content

A Magyar Evezős Szövetség versenybírói november 19-20. között a Dunavarsányi Olimpiai Központban találkoztak, ahol két napos “szellemi edzőtáborban” értékelték a szezon történéseit, és igyekeztek felkészülni a következő évadra.

A továbbképzésen megjelenteket a versenybíróként jövőre 35 éves jubileumát ünneplő Pénzes László, a Versenybíró bizottság elnöke köszöntötte. Cseh Ottó, a Magyar Evezős Szövetség elnöke, és Pignitzky Borbála a MESZ főtitkára a magyar evezés aktualitásairól, a jövő kihívásairól tájékoztatott.

Mészáros Judit jelentős tapasztalattal rendelkező versenybíró online volt velünk – tekintettel arra, hogy babát vár. Judit az úgynevezett zónázós versenybírói metódusról, valamint a rendkívüli időjárás esetén alkalmazható nemzetközi gyakorlatról tartott hasznos előadást.

Mészáros Judit nemzetközi versenyen is megtapasztalta a rossz időjárást Fotó: Mészáros Judit

A nemzetközi versenybírói babérokra törő Kup Katica elsősorban idei különleges feladatáról mesélt. A korábbi evezős a müncheni Multisport Európa-bajnokságot követően a Magyar Evezős Szövetség Elnöksége delegáltjaként részt vett a European Young Leaders Forum sportszakmai konferencián.

Az első nap workshoppal zárult, kommunikációs tréner vezetésével kellett izgalmas feladatokat teljesíteniük a versenybíróknak.

A második nap hangsúlyos eleme az idén debütált tengeri evezős versenyek, a Beach Sprintek értékelése volt. Az első év tapasztalatait, és tanulságait Varga Tamás, a MESZ sportágfejlesztési alelnöke, valamint Válint Angéla – utóbbi bírói, és rendezői oldalról is értékelt – összegezte. Pénzes László az idei Országos Bajnokság tapasztalatairól beszélt, és felidézte milyen volt a modern eszözöket nélkülöző régi időkben a versenybíró élete.

A továbbképzésen Simon-Szabados Zsófiának gratulálhattunk, aki a közelmúltban versenybírói minősítést szerzett.

Az év végi továbbképzés után még vár feladat versenybíróinkra: november 26-án a Margitszigeten, és Mohácson az Evezős Triatlonon.

Mindenkinek köszönjük a részvételt, és az egész éves áldozatos munkát!