Skip to main content
2016. május 03. - 11:31

Több mint 400 evezős a szegedi nemzetközi regattán

 Az elmúlt hétvégén került megrendezésre a hagyományos dr. Simády Béla Emlékverseny, ahol 6 ország és a házigazda Magyarország több mint 400 evezőse mérte össze tudását. A magyar klub és válogatott csapatok mellett felvonult a szerb és 20 év után ismételten, a török válogatott is, de érkeztek evezősök Skandináviából is. A török válogatott végül meg is nyerte az összetett pontversenyt.

A  legnépesebb mezőnyben, a férfi ifjúsági egypár evezősek között, ahol több mint 40-en indultak, a szolnoki Szabó Márton, az első nap bronz, míg a második nap egy helyezést javítva ezüst érmet szerzett. Marcit csak török és szerb ellenfelek előzték meg.
A felnőtt könnyűsúlyú egypárok mezőnyében a Műegyetemi Evezős Club (mec) versenyzője Tamás Bence diadalmaskodott első nap, míg vasárnap Bence a normálsúlyú mezőnyben indulva szerzett ezüst érmet.
A férfi felnőtt kétpárok versenye is hatalmas csatát hozott, ahol az U23-as válogatott Matheisz-Kovács kettőst megszorongatta a szombaton ifjúsági kétpár futamot nyerő, fradis Barócs-Dani kettős. Kovács Kornél emellett a szombati nap nagyon szoros versenyben második helyezést ért el a férfi egypár evezősök versenyében ép hogy lemaradva az első helyről.
A vasárnapot az evezés király kategóriája a férfi felnőtt nyolcasok versenye zárta. Itt hatalmas csatát vívott a magyar felnőtt könnyűsúlyú válogatott és a mec-csepel-szeged ifjúsági nyolcasa. A végig szoros és izgalmas versenyt végül az ifjúsági evezősök nyerték, ezzel bizonyítva, hogy a tavaszi hosszútávú londoni Head of the River és Budapest versenyek után 2000m-en is nagyon gyors a hajójuk.

A tavaszi evezős versenyek sorozata május 7-én Budapesten 8 egyetemi csapat, köztük az Oxford-Cambridge nyolcasainak összecsapásával folytatódik majd a Dunai Regattán a Műegyetem Rakparton.