Skip to main content

Számos felnőtt, és korosztályos válogatott egységünk indul a bledi regattán, de klubjaink színeiben is szép számmal állnak rajthoz magyar versenyzők. A 66. Nemzetközi Bledi Regatta péntektől vasárnapig tart. Az első nap délutánján a viharos erejű szél egy órával későbbre fújta az előfutamokat. Szombat délelőtt meglehetősen sok versenyszámban vívnak A döntőt a magyar evezősök.

A három napos versenyen minden versenyszámban két döntőre kerül sor. A pénteki előfutamok után szombat délelőtt következik a finálék első köre, majd délután ismét előfutamokra kerül sor, amelyek a vasárnapi döntők összetételéről hivatottak dönteni. A nemzetközi mezőny kiváló alkalom az erőfelmérésre, vagy akár az optimális, legerősebb válogatott egység kialakítására.

A felnőtt és U23-as válogatott egységek

Férfiak

Könnyűsúlyú egypárevezős: Fekete Zalán (Külker Evezős Klub, edző: Lőrincz Attila)

Egypárevezős: Szklenka Bence (Vác Városi Evezős Club, edző: Mácsik Miklós)

Tompits Botond (Budapest Evezős Egyesület, edző: Molnár Zoltán)

Kormányos nélküli kettes: Juhász Tamás, Koncsik Dominik (Csepel Evezős Klub, edző: Pergel László)

Szentpáli Gergely, Szentpáli Balázs (Ferencvárosi Evezős Club, edző: Saáryné Pető Tímea)

Könnyűsúlyú kétpárevezős: Szöllősi Balázs, Bridge Henry (Bajai Spartacus SC, Danubius Nemzeti Hajós Egylet, edző: Bartos Nándor, Ficsor László)

Könnyűsúlyú kétpárevezős/kormányos nélküli kettes: Czinege Tamás, Boros Bálint (Csepel Evezős Klub, edző: Pergel László)

Nyolcas: Hajdú Zsolt, Ujhelyi Mihály, Nagyszokolyai Áron, Szász Gergő, Király Miklós, Szabó Gábor, Pomázi Bálint, Domokos Mátyás, kormányos: Temesi Dominik (Budapest Evezős Egyesület, Arrabona Evezős Klub, MTK Budapest, Szegedi Vízisport Egyesület, Szolnok, Danubius Nemzeti Hajós Egylet, edző: Dani Zsolt)

Nők

Egypárevezős: Zsiros Janka (Külker Evezős Klub, edző: Lőrincz Attila)

Galcsó Flóra (Ferencvárosi Evezős Club, edző: Saáryné Pető Tímea)

Könnyűsúlyú kétpárevezős: Fehérvári Eszter, Szili Dorina (Győri Atlétikai Club, Külker Evezős Klub, edző: Alföldi Zoltán Lőrincz Attila)

Normálsúlyú kétpárevezős: Kas Natália, Harsányi Viktória (Külker Evezős Klub, edző: Lőrincz Attila)

Kormányos nélküli kettes: Gedeon Anna, Bóka Sára (Danubius Nemzeti Hajós Egylet, Külker Evezős Klub, edző: Ficsor László, Lőrincz Attila)

Szövetségi kapitány: Molnár Dezső

Szövetségi edző: Szierer János

Csapatvezető: Alföldi Zoltán

Az ifjúsági válogatott összetétele

Férfiak

Egypárevezős: Drávucz Máté (Szolnok, edző: Purucki Ferenc)

Kétpárevezős: Dávid Dominik, Kocsis Bálint (Vác Városi Evezős Club, Kalocsai Evezős és Vízisport Egyesület, edző: Németh Zoltán)

Igar Ádám, Althammer István (Vác Városi Evezős Club, Kalocsai Evezős és Vízisport Egyesület, edző: Németh Zoltán)

Kormányos nélküli kettes: Kiss Máté, Hauser Bernát (Danubius Nemzeti Hajós Egylet, edző: Ficsor László)

Rankó Ádám, Kiss Bence (Ferencvárosi Evezős Club, edző: Saáryné Pető Tímea)

Kormányos nélküli négyes: Szigeti Ferenc, Shah Amir, Boros Áron, Gasztonyi Péter László (Csepel Evezős Klub, Győri Atlétikai Club, edző: Alföldi Zoltán)

Zudor Marcell, Dedeyan Narék, Geszti Attila, Boros Olivér (Csepel Evezős Klub, MTK Budapest, edző: Ifj. Pergel László)

Kalmár Áron, Csizmadia Ádám, Kunstár Simon, Pálmai Ágoston (Szolnok, Győri Atlétikai Club, Szegedi Vízisport Egyesület, edző: Purucki Ferenc)

Négypárevezős: Igar Ádám, Althammer István, Dávid Dominik, Kocsis Bálint (Vác Városi Evezős Club, Kalocsai Evezős és Vízisport Egyesület, edző: Németh Zoltán)

Nők

Egypárevezős: Pádár Luca (Szolnok, edző: Rácz Milán)

Kormányos nélküli kettes: Sándor Zsófia, Bencsics Hella (Győri Atlétikai Club, edző: Biró-Lakó Szandra)

Kétpárevezős: Kovács Eszter, Majsa Klaudia (Szolnok, Győri Atlétikai Club, edző: Rácz Milán)

Dorusák Dorina, Domokos Dóra (Kalocsai Evezős és Vízisport Egyesület, Csepel Evezős Klub, edző: Porvázsnyik Patrik)

Négypárevezős: Schreiber Anna, Angyal Zsófia, Balázs Szonja, Nagy Zsófia (Danubius Nemzeti Hajós Egylet, Győri Atlétikai Club, MTK Budapest, Balatoni Kajak-Kenu Evezős és Vitorlás Egyesület, edző: Ficsor László)

Utánpótlás szövetségi kapitány: Lőrincz Attila.

Ami pedig a péntek délutáni előfutamokat illeti…

Felnőtt könnyűsúlyú egypárevezősben Tamás Bence magabiztosan nyerte előfutamát, mögötte ért célba a második helyen Galcsó Vencel, mindketten az A döntőben bizonyíthatnak, ahogy a másik előfutamban harmadik helyet szerző Fekete Zalán is. Cselinácz János (Baja) 4. lett, a B döntőbe került.

A nők hasonló versenyszámában Ott Anna (GYAC) 3. helyen zárt, így az A döntőbe jutott, Király Anna (Szeged) a 4. pozícióban zárt.

Normálsúlyú egypárban Szklenka Bence megnyerte előfutamát, a másik futamban Hopp Márton (Csepel) a második lett, mindketten A döntősök szombaton délelőtt. Válogatott színekben Tompits Botond a harmadik helyen zárt előfutamában, a B döntőben folytathatja.

A női egypárevezősök között Galcsó Flóra előfutamgyőzelemmel jutott az A döntőbe, Elek Boróka (Danubius) a 3., egy másik futamban Zsiros Janka 2. helyével masírozott az A döntőbe.

Felnőtt női kétpárban a Kas Natália Luca, Harsányi Viktória, illetve a Fehérvári Eszter, Szili Dorina páros is a 2. lett előfutamában, így A döntőbe jutott. A Musza Stefánia, Tóth Szofi (Danubius) egység 5., B döntőzhet szombat délelőtt.

Felnőtt férfi kétpárban Vigh Bence, Nagy Dávid (Mosonmagyaróvár) a 6. helyen zárt előfutamában, a B döntőben folytathatja

Felnőtt férfi kormányos nélküli kettesben a Juhász Tamás, Koncsik Dominik összetételű egységünk a 2., Szentpáli Gergő, Szentpáli Balázs a 3. helyen jutott az A döntőbe. Szekér László, és Széll Domonkos (MTK) 5. lett, B döntőznek szombaton délelőtt.

Női kormányos nélküli kettesben Gedeon Anna, Bóka Sára két osztrák, és egy horvát egységgel méri össze erejét a versenyszám A döntőjében.

Könnyűsúlyú kétpárevezősben egy színmagyar előfutamnak, és egy rendkívül szoros befutónak lehettünk tanúi. A győzelmet a Szabó Bence, Furkó Kálmán (GYAC, Szolnok) kettős szerezte meg mindössze négy tizedmásodperccel a Szőllősi Balázs, Bridge Henry páros előtt. A harmadik helyen a Fenyődi Tamás, Szigeti Roland (Vác, GYAC), a negyediken a Czinege Tamás, Boros Bálint Bendegúz páros jött be. Közöttük másfél másodperc volt a különbség a célban. Az első három az A döntőben folytathatja.

Az ifik férfi egypárevezős előfutamaiban Molnár Miklós (Baja) 2. helyével B, Balog Zsombor (Szolnok), valamint Glázer Márió (GYAC) 3. helyével C döntős. Nagy Attila Levente, és Pintér Dániel József (GYAC), (Szolnok) a 4., Domokos Lóránt (Danubius), valamint Tapasztó Dénes (Szegedi Vízisport Egyesület) az 5. helyen zárt előfutamában.

Női egypárevezősben Pádár Luca csak kicsivel csúszott le a 2. helyről szlovén vetélytársa mögött, az A döntőben javíthat! Derekas Blanka (Baja) az 5., Füzi Boglárka (GYAC) a 6. helyen ért célba, mindketten a B döntőbe kerültek.

A férfi ifi kettesek előfutamában a két válogatott egység végzett az első, és második helyen. A Kiss Máté, Hauser Bernát kettős az első, a Rankó Ádám, Kiss Bence páros a második pozícióban. Mindkettő az A döntőben állhat szombaton délelőtt rajthoz.

Ifi kétpárevezősben az Igar Ádám, Althammer István összetételű válogatott csapatunk szoros küzdelemben a második helyen ért célba a horvátok mögött, és a bécsiek előtt. Címeres mezben a Dávid Dominik, Kocsis Bálint kettős szintén második lett, mögöttük a győri Gasztonyi Barnabás, Tóth Rómeó duó ért célba a harmadik helyen. Mindhárom egység az A döntőben folytathatja szombat délelőtt.

A férfi ifi kormányos nélküli négyesek első előfutama magyar rangadó volt három válogatott, és egy mosonmagyóvári csapattal. A futamot a Zudor Marcell, Dedeyan Narék, Geszti Attila, Boros Olivér egység nyerte két és fél másodperc előnnyel a Kalmár Áron, Csizmadia Ádám, Kunstár Simon, Pálmai Ágoston, és öt másodperc előnnyel a Szigeti Ferenc, Shah Amir Boros Áron, Gasztonyi Péter László alkotta legénység előtt. Mindhárom egység az A döntőbe jutott. A Mosonmagyaróvári Vízisport Egyesület hajójában Demkó Mátyás, Hegedüs Ádám, Kő László, és Varga Patrik zárt a 4. helyen az előfutamban, a B döntőben folytatják szereplésüket. A másik előfutamban Horpácsy Kristóf, Lukács Patrik, Hajdú Márton, Pálka Bálint (Szeged) a 3. helyen ért célba, ezzel bejutottak az A döntőbe, ahol tehát négy magyar négyesnek szurkolhatunk szombat délelőtt!

A férfi serdülő egypárevezősök között Vető Goran (Baja) nagy csatában megnyerte előfutamát és az A döntőbe jutott.

Kétpárevezősben pedig a Drávucz Dániel, Gottfried Sámuel kettős ünnepelhetett előfutam-győzelmet, és A döntőbe jutást.

Női kétpárevezősben Mácsai Lilla, Szabó Blanka Napsugár (Szeged) a 2., lett és A döntőbe jutott. Előfutamában Bálint Zsófia, Karajz Blanka (MTK) 4., Régner Noa, Helfer Fanni (Danubius) az 5., illetve Elekes Anna, Vágó Emma (MTK) a 4., Dér Natasa, Kovácsy Abigél (Danubius) az 5. lett, mind a négy egység a B döntőben áll rajthoz szombat délelőtt.

Ifi kormányos nélküli kettesben a szombat délelőtti döntők során öt magyar egységnek szurkolhatunk, méghozzá a Horváth Barbara, Kiss Ajna (Szolnok), a Sándor Zsófia, Bencsics Hella, továbbá a Szente Dóra, Bagdács Szonja, illetve a Takó Lilla, Juhász Bianka (Szolnok), valamint a Lukácsovics Enikő, Lipták Kíra (MTK) párosnak.

Női ifi kétpárevezősben a Kovács Eszter, Majsa Klaudia, továbbá a Dorusák Dorina, Domokos Dóra egység lesz érdekelt a szombati A döntőben.

Négyesben Romsics Lili, Volter Réka, Holpert Eszter, Dudás Gabriella (Szolnok, GYAC) az A döntőben áll rajthoz, és egy linzi csapattal vív meg.

Női négypárban a szombati A döntőben válogatott színekben Schrieber Anna, Angyal Zsófia, Balázs Szonja, Nagy Zsófia áll rajthoz, ám az osztrák csapattal a Temesi Krisztina, Kovács Miriam, Molnár Orsolya, Mácsai Laura (MTK, Szeged) egység is igyekszik felvenni a versenyt.

Serdülő négypárban a Szikora Ferenc, Oláh Barnabás, Majsai Kristóf, Szikora Gergő (MTK), illetve a Gáll Veronika, Bors Liliána, Kiss Hanga, Kulifai Tamara (Danubius) összetételű csapat rajtol a szombat délelőtti A döntőben.

Férfi felnőtt nyolcasban két magyar egység rajtol: a válogatott (Hajdú Zsolt, Ujhelyi Mihály, Nagyszokolyai Áron, Szász Gergő, Király Miklós, Szabó Gábor, Pomázi Bálint, Domokos Mátyás, kormányos: Temesi Dominik), és a Baja, Csepel közös egysége (Molnár Miklós, Vető Goran, Tallós Farkas, Bóka Örs, Szalai Andor, Cselinácz János, Hopp Márton, Porvázsnyik Patrik, kormányos: Karácsony Dorottya)

Mindenkinek sok sikert kívánunk!

HAJRÁ MAGYAROK!

Részletes eredmények: itt.

Címlap fotó: bled.si