Skip to main content

A festői szépségű Bledi-tavon zajló nemzetközi versenyen szombaton délelőtt lezajlott a döntők első köre.

A férfi felnőtt könnyűsúlyú egypárevezős számban magyar-osztrák sorminta alakult ki, melynek élén Tamás Bence zárt! A harmadik helyen Galcsó Vencel, az ötödiken Fekete Zalán ért célba.

A felnőtt normálsúlyú szkiffeseknél Szklenka Bence a világbajnoki érmes szlovén Rajko Hrvat, és a világbajnok, olimpiai érmes horvát Damir Martin mögött a harmadik helyen zárt! Hopp Márton (Csepel) az 5. lett, a B döntőben a Tompits Botond a harmadik (összesítésben a kilencedik).

A nőknél normálsúlyú egypárban az A döntőben Zsiros Janka bronzérmet szerzett, Galcsó Flóra a 4., Elek Boróka az 5. ért célba. Könnyűsúlyban Ott Anna (Győr) a hatodik lett az A döntőben.

A férfi felnőtt könnyűsúlyú kétpárevezős versenyszám szombat délelőtti A döntőjét a Szőllősi Balázs, Bridge Henry páros nyerte, három másodperc előnnyel jött be a második helyen végző Szabó Bence, Furkó Kálmán (Győr, Szolnok) kettős előtt. Fenyődi Tamás, és Szigeti Roland párosa (Vác, Győr) a harmadik helyen ért célba, négy másodperc hátrányban Kálmánék mögött.

A férfi felnőtt kétpárevezősöknél a B döntő 4. helyen végzett a Vígh Bence, Nagy Dávid (Mosonmagyaróvár) dubló.

Női felnőtt kétpárevezősben Fehérvári Eszter, Szili Dorina ezüstérmet szerzett, a Kas Natália Luca, Harsányi Viktória kettős negyedik lett. A B döntőben Musza Stefánia, és Tóth Szofi (Danubius) a 3. helyen zárt.

A férfi felnőtt kormányos nélküli kettes A döntőjében a második helyen zárt a Juhász Tamás, és Koncsik Dominik alkotta egység, két másodperccel lemaradva a horvát Loncaris-fivérek mögött. Szentpáli Gergő, és Szentpáli Balázs a 4. lett.  A B döntőben a Szekér László, Széll Domonkos (MTK) kétpár a negyedik helyen ért célba.

A női felnőtt kormányos nélküli kettesek B döntőjében a 4. helyen zárt a Gedeon Anna, Bóka Sára peror.

A férfi felnőtt nyolcasok A döntőjét a magyar válogatott nyerte (Hajdú Zsolt, Ujhelyi Mihály, Nagyszokolyai Áron, Szász Gergő, Király Miklós, Szabó Gábor, Pomázi Bálint, Domokos Mátyás, kormányos: Temesi Dominik), a horvátok mögött harmadik lett a Baja-Csepel csapata (Molnár Miklós, Vető Goran, Tallós Farkas, Bóka Örs, Szalai Andor, Cselinácz János, Hopp Márton, Porvázsnyik Patrik, kormányos: Karácsony Dorottya).

Férfi serdülő négypárevezősben a szombat délelőtti A döntőben ötödik lett a Szikora Ferenc, Oláh Barnabás, Majsai Kristóf, Szikora Gergő (MTK) összetételű csapat.

A női serdülők négypárjainak A döntőjében a Gáll Veronika, Bors Liliána, Kiss Hanga, Kulifai Tamara (Danubius) csapat lett egy ötödik hellyel gazdagabb.

A férfi ifi egypárevezősöknél a B döntőben 6. lett Molnár Miklós (Baja), a C döntőben pedig 4. Balog Zsombor (Szolnok), és 6. Glázer Márió (Győr)

A női ifi egypárevezősök mezőnyében Pádár Luca ezüstérmet szerzett! A B döntőben 4. (10.) Füzi Boglárka (Győr) negyedik , Derekas Blanka (Baja) ötödik lett.

Férfi ifi kormányos nélküli kettesben ezüstérmet szerzett a Kiss Máté, Hauser Bernát összetételű csapat, Rankó Ádám, és Kiss Bence kettőse a 6. helyen zárt.

A női ifi kormányos nélküli kettesek mezőnyében Sándor Zsófia, és Bencsics Hella megnyerte az A döntőt, Lukácsovics Enikő, és Lipták Kíra párosa pedig a harmadik helyen zárt! További eredményeink: 4. Takó Lilla, Juhász Bianka (Szolnok), 5. Horváth Barbara, Kiss Ajna (Szolnok), 6. Szente Dóra, Bagdács Szonja (MTK).

Férfi ifi kétpárevezősben Dávid Dominik, és Kocsis Bálint ezüstérmet szerzett! Igar Ádám, és Althammer István a 4., Gasztonyi Barnabás, Tóth Rómeó (Győr) a 6. helyen zárt.

A női ifi kétpárevezősök A döntőjében 4. lett Dorusák Dorina, és Domokos Dóra dublója, és a 6. helyen zárt Kovács Eszter, és Majsa Klaudia.

A férfi négyesek „magyar” fináléját a Zudor Marcell, Dedeyan Narék, Geszti Attila, Boros Olivér csapat nyerte! A további sorrend: 2. Kalmár Áron, Csizmadia Ádám, Kunstár Simon, Pálmai Ágoston 4. Szigeti Ferenc, Shah Amir, Boros Áron, Gasztonyi Péter László 6. Horpácsy Kristóf, Lukács Patrik, Hajdú Márton, Pálka Bálint (Szeged)

A B döntőben a szlovének mögött második helyen zárt a Demkó Mátyás, Hegedüs Ádám, Kő László, Varga Patrik (Mosonmagyaróvár) összetételű négyes.

A női négyesek A döntőjében Romsics Lili, Volter Réka, Holpert Eszter, Dudás Gabriella (Szolnok, Győr) ezüstérmet szerzett!

A női ifi négypároknál a Schreiber Anna, Angyal Zsófia, Balázs Szonja, Nagy Zsófia csapat nyerte az aranyérmet, a harmadik helyen pedig a Temesi Krisztina, Kovács Miriam, Molnár Orsolya, Mácsai Laura (MTK, Szeged) összetételű négypár végzett.

Férfi serdülő egypárevezősben az A döntőben a hatodik helyen végzett Vető Goran (Baja).

Férfi serdülő kétpárevezős a Drávucz Dániel, Gottfried Sámuel (Szolnok, MTK) dubló ezüstérmes lett!

Női serdülő kétpárevezősben az A döntőben 5. lett Mácsai Lilla, Szabó Blanka Napsugár (Szeged). A B döntőben a következő sorrend alakult ki: 1. (7.) Elekes Anna, Vágó Emma (MTK), 2. (8.) Regner Noa, Helfer Fanni (Danubius), 3. (9.) Dér Natasa, Kovácsy Abigél (Danubius).