Skip to main content

Kormányos nélküli kettesünk hatodik helyen zárta a B döntőt, a dél-koreai világbajnokságon

A Tisza Evezős Egylet versenyzői végig a hatodik pozícióban haladtak. Az élen a szerbek, a britek, és a dél-afrikaiak viaskodtak. Ezerötszázig a szerbek haladtak az élen, majd a britek óriási hajrával átvették a vezetést és megnyerték (6:39,54) a B döntőt. Második lett a dél-afrikai hajó (6:41,08), harmadik helyen a szerbek futottak be (6:42,93).  Simon Béla és Juhász Adrián ideje 6:51,50.

A kormányos nélküli kettesek A döntőjét az új-zélandi Murray-Bond kettős nyerte (6:34,98), a francia Chardin-Mortelette duó előtt (6:41,74), míg a harmadik helyen a holland Blink-Steenman páros futott be (6:45,67). A hatodik helyen végzett olasz, Di Constanzo-Castaldo kettős ideje (6:52,23) gyengébb volt, mint a Simon-Juhász párosé.

Dr. Regényi Tamás helyszíni tudósítása:


“Szép napsütéses idő, 26 fok, 61%-os páratartalom, mégis legalább 33 fokos melegnek lehet érezni. A döntőkre élénkülő ellenszél kezdődött.

A kormányos nélküli kettesek B döntőjében, Adriánnak és Bélának erős mezőnyben kellett bemutatnia, hogy a világ legjobb 7-12 csapata között hol rangsorolnak.

A mezőny erősen kezdett, ketőszázötven méterig fej-fej mellett volt a hat hajó. Ötszáznál a szerbek egy hajó előnyre elhúztak a mezőnytől, a többiek továbbra is egy másdopercen belül, bolyban eveztek.

Ezer méternél már nagyobb különbség alakult ki, a szerbek továbbra is az élen, az őket követő angol és dél-afrika hajó három másodpercre, majd argentín, német és magyar volt a sorrend, 6,5 másodperces hátránnyal a szerbek mögött.

Az angolok ezer után fokozatosan erősítettek, amit a szerbek nem tudtak tartani, ötszázzal a cél előtt a különbégük csökkent, ám a magyaroké kilenc másodpercre nőtt.

Végül a szerbek harmadikként futottak át a célvonalon az angol és a dél-afrikai csapat mögött, őket követte a német, az argentín, végül a magyar duó, tizenkét másodperccel.

A fiúk végighajtották a pályát, az utolsó ötszázra kettő-négy másodpercet javultak is, sajnos a mostani forma nem volt jobb helyezésre elegendő, és az ötödik helyen végzett argentínokat sem sikerült megszorítani”

Ezzel a magyar csapat összesített eredménye a világbajnokságon:

Galambos Péter: Könnyűsúlyú egypár, 27 induló/3. hely
Juhász Adrián, Simon Béla: kormányos nélküli kettes, 22 induló/12. hely
Széll Domonkos: Egypár, 32 induló/18. hely

Para-evezősök:

Lengyel Mónika: 9 induló/8. hely
Németh Szabolcs: 12 induló/11. hely