Skip to main content
2010. június 15. - 12:01

Tizenhárom érem a bledi nemzetközi termése

Szlovéniában versenyzett június második hétvégéjén az evezős U23-as és utánpótlás válogatottunk. A tíz ország versenyzőit felvonultató kétnapos viadalon a magyarok közül az utánpótlás-korosztály teljesített jobban, több egységünk éremmel zárt.

A magyar válogatott a két versenynapon összesen 13 érmet szerzett; az összesített éremtáblázaton 26 csapat közül másodikként illetve 30-ból hatodikként zárt.

Az 55. Nemzetközi Bledi Evezős Regattán a vendéglátó szlovének és a mieink mellett új-zélandi, amerikai, horvát, szerb, osztrák, bolgár, szlovák és svájci egységek álltak rajthoz.

 – Mindkét versenynapon ugyan azokat a versenyszámokat rendezték, így volt lehetőség több csapategységet, több korosztályban is kipróbálni. Az evezésben megszokott, 2000 méteres versenytávot a szombat délutáni előfutamoknál egy kilométerre kellett csökkenteni az erős szél és hullámzás miatt. A rossz időjárás következtében későbbre halasztott  rajtidők miatt, az előfutamok estébe nyúltak.

A bledi versenyen indult U23-asok – a többiek az e hét végi müncheni világkupán állnak rajthoz – nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket, így további tesztelésekre van szükség, hogy dönteni lehessen, kik utazhatnak a július végi fehérorosz U23-as világbajnokságra. A fiatalok annál eredményesebbek voltak, az is eldőlt, hogy az ifik közt aranyat nyerő Kaszás Kornél-Bíró Márk kétpárevezősünk mehet az augusztus elején Racicében megrendezendő vb-re.

Több serdülő és ifi egységünk ért el olyan helyezést az első napon, hogy a második napi küzdelmekben már egy korosztállyal feljebb indítottam őket. Gyimes Krisztina az ifik közt első, a felnőttek közt harmadik tudott lenni, de a férfi ifi kormányos nélküli kettes is magabiztos győzelmet mutatva versenyzett. Serdülő kétpárban kiemelkedett Mészáros Csongor és Matheisz József illetve Bácskai Dominika és Kurdi Laura, akik az ifjúsági mezőnyben is remekül szerepeltek – tájékoztatott Ficsor László szövetségi kapitány.

Magyar érmesek: Gyimes Krisztina (Győri VSEK) arany- és bronzérem; Matheisz József-Mészáros Csongor (Mohácsi TE) arany- és bronzérem; Bíró Márk (Tisza EE-SI) Kaszás Kornél (Győri VSEK) arany- és ezüstérem; Vallyon Bence-Novák Edvin (Tisza EE-SI) arany- és ezüstérem; Uglik Szimóna-Kiss Helga (Bajai SVSC-Csepel EK) ezüst; Sáska Beáta-Tóth Evelin (Esztergomi EHE-Csepel EK) két ezüstérem; Bácskai Dominika-Kurdi Laura (Vác VEC) ezüst- és bronzérem.

 

Eredménylista: http://www.timing-mojstrana.com/Veslanje/BLED/inter/2010/Inter_slo.php

Budapest, 2010. június 15.

MESZ-sajtó