Skip to main content

A Testnevelési Egyetem falai között 2017. őszén közel 254 sportedző kezdte meg tanulmányait 23 sportágban. Másfél év után 213 fő jutott el és jelentkezett a komplex szakmai vizsgákra, ahol 188 fő vizsgázott sikeresen és kaphatott bizonyítványt.

Evezés sportágban tizenhatan nyertek felvételt az OKJ-s képzésre, amelynek költségeit a MESZ háromoldalú támogatási szerződés keretében finanszírozta a résztvevők számára.

A 2019. évi tavaszi vizsgákat tíz hallgató teljesítette sikeresen, így nyervén OKJ-s Evezős sportedzői képesítést, illetve diplomát.

A most már képesítéssel rendelkező edzőink névsora: Abid Syham, Csankó Péter, Kup László, Lakó Szandra, Lukácsovics Gábor, Papp Zsófia, Schneider Henrik, Sinka Flóra, Szász Ákos, és Szirányi Ádám.

A Testnevelési Egyetem nagytermében rendezett díjátadó ünnepségen Dr. Sterbenz Tamás rektorhelyettes, Molnár Zoltán a Magyar Edzők Társasága elnöke és tiszteletbeli meghívottként Dr. Kiss Gergely olimpiai bajnok mondott köszöntő beszédet.

A legjobb tanulmányi eredményt elért hallgatók külön elismerésben részesültek, mely elismeréshez a TE részéről, egy csokor virág és ajándékcsomag, a Magyar Edzők Társasága részéről pedig egy egy éves MET tagság, és egy éves Magyar Edző folyóirat előfizetés járult.

Nagy örömünkre a négy különdíjban részesült hallgató között egy evezős edző is helyet kapott, mégpedig Lakó Szandra, a Győri Atlétikai Club kiválósága.

Sok sikert kívánunk újdonsült edzőinknek!